Jen ať z nás mají soupeřky vítr! říkají sebevědomě Siniaková s Krejčíkovou

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Skvělé grandslamové tažení Kateřiny Siniakové s Barborou Krejčíkovou nemá konce. Česká dvojice šampionek z Roland Garros má blízko k dalšímu titulu a na Wimbledonu už je v semifinále. „Po Paříži nám narostlo sebevědomí. Teď už víme, že máme na to vyhrát grandslam znovu,“ říká Barbora Krejčíková.

„S kým že to příště hrajeme?“ ptala se s úsměvem Kateřina Siniaková, když hodinu a půl po zápase zjišťuje jména semifinálových soupeřek. I to svědčí o faktu, jak si česká dvojice věří a soustředí se jenom na své schopnosti.

„Rozhodne naše aktivita a agresivita. Důležité je soustředit se na svou hru. Když předvedeme, co umíme, určitě přijde vítězství,“ věřila si Siniaková před semifinálovým duelem proti dvojici Rosolská, Spearsová.

Češky vědí, že to nejsou ony, které by se měly soupeřek bát. Vždyť jejich grandslamová šňůra je unikátní – deset vyhraných zápasů v řadě, do čehož se nedávno nádherně zabalil i titul z Roland Garros.

„Vítězství v Paříži nám hodně pomohlo k tomu, aby nám narostlo sebevědomí,“ řekla parťačka Siniakové Barbora Krejčíková. „Spadlo to z nás. Každý chce vyhrát grandslam a my jsme to aspoň v deblu dokázaly. Víme, že na to máme znovu,“ upozornila. „Snažíme se soustředit na to, abychom na konci týdne držely pohár.“

Mentální síla českého dua je nejvíc patrná v dlouhých třísetových kláních – takový byl i ten poslední čtvrtfinálový, ve kterém Siniaková s Krejčíkovou otočily zápas proti dvojici Mariaová, Watsonová a vyhrály 3:6, 7:6(5) a 6:4, i když také ve druhém setu ztrácely brejk.

I s pařížskou misí hrály Češky na posledních dvou grandslamech už šest třísetových zápasů – a všechny vyhrály! Ještě unikátnější je fakt, že tohle duo zvítězilo i v šesti předešlých zápasech, které šly do supertiebreaku. Pokud tak Krejčíková se Siniakovou vyhrají v pátečním semifinále první sadu, můžete si nejspíš vsadit barák na to, že vyhrají i celý zápas.

„I když se nedaří, hrajeme pořád až do konce. Těžké zápasy přijdou, ale o to cennější jsou vítězství. Pořád bojujeme a makáme za každého stavu,“ řekla Krejčíková o kouzlu neúnavné dvojice mladých Češek – takovému úsilí se samozřejmě soupeřky těžko brání.

Vždyť i zkušená Lucie Hradecká před pár dny na Wimbledonu po zápase s Krejčíkovou a Siniakovou přiznala: „Holky mě překvapily, fakt jsem nečekala, že budou hrát až tak dobře. A že jim to vydrží celý zápas.“

Příště už určitě bude obezřetnější. A nového úspěšného českého páru si brzy určitě všimne celý deblový svět. „Jen ať z nás mají soupeřky vítr,“ směje se Siniaková. „Soustředíme se na sebe, ale pokud se nás budou bát, tak toho můžeme jen využít.“