Porážku od týmu Bucie obrečela. Tohle bolí hodně, řekla Sestini Hlaváčková

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Ani dva mečboly nestačily Barboře Strýcové s Andreou Sestini Hlaváčkovou na to, aby na Wimbledonu porazily slavný tým Bucie Lucie Šafářové a Bethanie Mattekové-Sandsové. „Prohrát ze dvou mečbolů ve Wimbledonu proti holkám, které jsem ještě neporazila... Navíc s Bárou, se kterou máme velké ambice. To bolí,“ řekla po zápase smutná Hlaváčková.

V téměř ryze českém souboji se utkaly dva deblové páry s obrovskými ambicemi. A také dvě dvojice kamarádek. Hlaváčková by ráda pomohla Strýcové, kamarádce z rodné Plzně, konečně vyhrát grandslamový titul.

Bohužel ve Wimbledonu už ve třetím kole narazily na silný tým Bucie. Ten se sice vrátil po dlouhé pauze, neztratil ale nic ze své síly.

I tak byly Hlaváčková se Strýcovou nesmírně blízko cennému skalpu. Český pár vyhrál první set 6:2 a v tom druhém sice prohrával už 1:5, ale nakonec to obě Plzeňačky dotáhly zápas do tiebreaku.

„Začaly jsme neskutečně. V průběhu prvního setu nám vyšlo všechno. Bylo jasné, že oni něco změní a přidají. A budeme se s tím muset poprat. Ve druhém setu se bohužel chytly hodně rychle a uteklo nám to,“ komentovala Hlaváčková průběh atraktivního mače.

„Pak jsme předvedly výborný návrat, bojovnost, nechtěly jsme se smířit se třetím setem,“ popisovala česká tenistka chvíle, které předcházely tomu klíčovému – dvěma mečbolům, které v tiebreaku druhého setu Hlaváčková se Strýcovou neproměnily.

„Na jeden jsem zahrála hodně špatně, zkazila jsem balon, co jsem za celý zápas nezkazila,“ říkala po utkání Hlaváčková a neubránila se slzám. „Potom na druhý naběhly na síť a agresivně si mečbol uhrály.“

V rozhodujícím setu pak Hlaváčová se Strýcovou vedly 2:0 a 40:15, ale nedokázaly už se dostat k tomu, aby zápas doservírovaly. Tým Bucie skóre kompletně otočil a vyhrál 2:6, 7:6(9) a 6:4.

Druhý nasazený pár tak skončil a sen o grandslamu pro Barboru Strýcovou se zase odsunul na některou z dalších příležitostí. „Prohrát ze dvou mečbolů ve Wimbledonu proti holkám, které jsem ještě neporazila... navíc s Bárou, se kterou máme velké ambice, to bolí hodně,“ řekla Hlaváčková.

Proti týmu Bucie se jí opravdu ještě v žádném ze čtyř zápasů vyhrát nepodařilo. Hlaváčková s Šafářovou a Mattekovou-Sandsovou prohrála například finále Australian Open 2017 nebo semifinále Roland Garros 2015.

„Musíme s Bárou skousnout fakt, že jsme prohrály. Řekly jsme si, že jsme nemohly bojovat a hrát lépe,“ snažila se Hlaváčková zahnat chmury. „Když budeme hrát takhle dál, tak to bude jen dobré.“

Hlaváčková se Strýcovou postupně odcestují domů (Hlaváčková ještě pokračuje v mixu) a znovu by se měly dát dohromady na americké turnaje, hlavně pak na US Open. Tým Bucie naopak hraje v Londýně dál a bude ve středu bojovat o postup do semifinále.