Vypadáš jako chlap! smáli se fanoušci grandslamové šampionce

- Filip Lefenda

Postupem do semifinále se letos v All England Clubu postarala o své wimbledonské maximum, předmětem diskuzí na sociálních sítích však nebyly pouze její povedené výkony. Vítězka loňského Roland Garros Jelena Ostapenková slízla kritiku za svůj poněkud netradiční outfit.

„Chudák Ostapenková. Vždyť se tohle tričko nemůže líbit ani jí samotné. Je dobré tak na spaní,“ rýpl si pod příspěvkem na oficiálním facebookovém profilu WTA jeden z komentujících. „Hraješ velmi dobře, ale tenhle outfit vypadá fakt hrozně,“ přidal se další.

A smršť negativních příspěvků na poněkud konzervativnější tenisový úbor zejména během prvního týdne Wimbledonu pokračovala. „Krásná mladá žena a takhle ošklivé oblečení,“ podivoval se Francis Loterte. „Je to katastrofa. Vypadá jako chlap,“ postěžoval si uživatel Gi Han.

Jiní se pustili přímo do firmy, která jednadvacetiletou Lotyšku odívá. „Vypadá to, že se letos Adidas na oblečení vykašlal,“ vysloužil si mnoho souhlasných komentářů Francisco Coto. „Vůbec jsem nechápala, co to má na sobě,“ přidala se jedna z diskutujících. „Vzali si snad všichni návrháři dovolenou?“ přednesl úsměvnou teorii Christopher Bayliss.

Riordan Pett zase připomněl Serenu Williamsovou a její výstřední černý overal z nedávného French Open, který rovněž vzbudil pořádný poprask. „Lidé se vysmívají Sereně, ale tohle vypadá ještě daleko hůře,“ ulevil si.

Zatímco tak na travnatých kurtech posvátného tenisového areálu válela, příslušníky „módní policie“ Jelena Ostapenková neokouzlila ani v nejmenším. „Uvidíme, v čem se objeví na US Open,“ zakončila rozpravu další zvědavá diskutující.