Veselý se kvůli angíně omluvil z olympijských her

- Jan Vojkůvka

Česká tenisová olympijská výprava na hrách v Riu bude o dalšího člena chudší. Po Tomáši Berdychovi a Karolíně Plíškové se z účasti v Brazílii omluvila i mužská dvojka a 49. hráč světa Jiří Veselý.

Oficiálním důvodem pro neúčast Veselého na olympijském turnaji je angína, na kterou dostal antibiotika a necelé dva týdny před začátkem Her se tak vzdává účasti pod pěti kruhy.

Minulý týden Veselý nedohrál zápas druhého kola v chorvatském Umagu, kde vzdal kvůli problémům s ramenem zápas Argentinci Berlocqovi za stavu 5:7, 0:3.

Veselý, který prožil zejména výborný Wimbledon, na němž postoupil do osmifinále a vylepšil si tím postavení na žebříčku zpět do první padesátky, měl po odhlášení Tomáše Berdycha být v Riu českou jedničkou. Kvůli angíně a pravděpodobně menším zdravotním trablům s ramenem se však rozhodl zbytečně necestovat do Brazílie a vyléčit se před dalšími turnaji za oceánem.

Mezi muži tak zůstávají v nominaci na olympijský turnaj již jen Lukáš Rosol a Radek Štěpánek. Mezi ženami pak Petra Kvitová, Barbora Strýcová, Lucie Šafářová, Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková.