Nemůže tě napomínat, když nehraješ, utnul umpire Kyrgiose. Ten se bavil

- Radek Štohl

Komická situace se přihodila ve druhém kole čtvrtečního Wimbledonu. Nick Kyrgios se při druhém podání v utkání proti Robinu Haasemu dopustil chyby nohou, za což mu byl odebraný fiftýn. Kyrgios celou situaci nechápal, umpirový rozhodčí si ho však rychle srovnal a navíc nejen přítomné publikum dokázal pobavit.

Kyrgios je dosud na letošním Wimbledonu téměř bezchybný. Australský tenista během dvou zápasů přišel o jediný set a to navíc v tiebreaku úvodního kola proti Denisu Istominovi.

Ve druhém kole si třiadvacetiletý hráč poradil s Robinem Haasem 6:3, 6:4, 7:5. Na konci prostředního setu se však Kyrgios dopustil chyby, která ho připravila o fiftýn.

Při vstupu do desáté hry po prvním zkaženém servisu zapodával na téčko a vypadalo to, že trefil eso. Čárový rozhodčí ovšem zahlásil "foot fault", tedy chybu nohou.

A Kyrgios se divil. „Cože? Až poté, co jsem udeřil míček? Jak je to možné?" obrátil se na umpirového rozhodčího Jamese Keothavonga. 

 

Game, set, match: Umpire ? . #Wimbledon @k1ngkyrg1os #tennis #sport #instasport

Příspěvek sdílený Wimbledon (@wimbledon),Čec 5, 2018 v 10:52 PDT

Keothavong se však rozhodit nenechal. „Přesně takhle to musí udělat. Nemůže to zahlásit, aniž bys trefil balónek," popsal umpirový rozhodčí, který svoji pohotovou odpovědí patrně překvapil i sám sebe.

Jak oba aktéři i přítomní diváci reagovali, můžete zhlédnout ve videu.