Trpký konec Siniakové. Nevyužitý mečbol a zdravotní patálie

- Radek Štohl

Stejně jako Lucie Šafářová, tak rovněž Kateřina Siniaková vypadla ve třetím kole wimbledonské dvouhry. Dvaadvacetiletá hráčka v zápase o své maximum z All England Clubu nestačila na Camilu Giorgiovou, se kterou prohrála 6:3, 6:7(6), 2:6. Siniaková v polovině druhého setu byla ošetřována a musela do šaten, za stavu 5:4 poté na returnu nevyužila mečbol.

Více než 420 minut, neboli 7 hodin. Tolik Kateřina Siniaková během posledních 27 hodin strávila na wimbledonských dvorcích, na kterých včetně zápasu 1. kola čtyřhry odehrála dlouhých devět setů. Ani to však české tenistce nakonec nepomohlo k tomu, aby si zahrála premiérové osmifinále dvouhry.

Siniaková do zápasu vlétla na výbornou. Hned v prvním a třetím gemu duelu vzala soupeřce podání a vcelku rychle vedla 4:0. Italka se pokoušela do setu vrátit v osmé hře, ve které poprvé soupeřku brejkla. Česká tenistka ale reagovala rebrejkem a úvodní set získala v poměru 6:3.

Druhá sada byla na začátku poklidnější. Po pátém odehraném gemu si však Siniaková vzala medical time-out, přičemž i zamířila do šaten. Důvodem byly problémy s dolní části zad po podklouznutí při jednom z fiftýnů. Když se však vrátila na kurt, soupeřku brejkla a za stavu 4:2 měla nakročeno k postupu. Giorgiové se ale vzápětí povedl rebrejk.

Zajímavý set ale pokračoval dále. Siniaková se za stavu 5:4 na returnu propracovala k mečbolu, ten ale využít nedokázala. Následně si sice ztratila servis, pátým brejkem v zápase si ale zajistila tiebreak. Ve zkrácené hře vedla 4:2, soupeřka ovšem nepříjemný stav odvrátila a nakonec si vynutila třetí sadu.

Do rozhodujícího setu sice Češka vykročila úspěšně, když Giorgiové sebrala podání. O deset míst níže postavená tenistka ale vybojovala rebrejk, aby do konce setu při podání Siniakové udeřila ještě dvakrát.

WTA

Wimbledon, Londýn (GBR, 15 982 000 £, tráva)
3. kolo ženské dvouhry
KATEŘINA SINIAKOVÁ (42.) – Camila Giorgiová (ITA, 52.) 6:3, 6:7(6), 2:6