ITF

Rieter Open Ústí n. O.: Poljak zaskočil Jaloviece. Čtyřhra už poznala vítěze

- Filip Lefenda

O singlový titul si na turnaji v Ústí nad Orlicí zahrají David Poljak s Vítem Kopřivou. Prvně jmenovaný zaskočil v pátečním semifinále nejvýše nasazeného krajana Jaloviece, Kopřiva pak uspěl ve třech setech proti Riklovi a překazil mu šanci na "double". Rikl si odpoledne alespoň spravil chuť ve finále čtyřhry.

Poljak si vyšlápl na turnajovou jedničku a je ve finále (6:4, 6:4)
Prvním finalistou antukového turnaje v Ústí nad Orlicí se stal David Poljak (536.). Dvaadvacetiletý Čech zdolal v pátečním semifinále krajana Marka Jaloviece (325.), jenž plnil na podniku s dotací 15 tisíc dolarů roli nejvýše nasazeného hráče.

V prvním setu ztratil favorit hned své úvodní podání, v sedmé hře se navíc situace opakovala. Druhý brejk sice Poljak nepotvrdil, o dva gemy později už ale sadu napodruhé doservíroval. Také do druhého dějství vstoupil lépe tenista z Ostravy, který vedl 3:1. Jaloviec posléze třemi gemy v řadě stav otočil, nicméně další tři hry už zase patřily Poljakovi, který si tak po výsledku dvakrát 6:4 zahraje o titul.

Kopřiva si zahraje o druhý letošní titul (6:4, 4:6, 6:3)
Po Davidu Poljakovi (536.) postoupil do rozhodujícího souboje také Vít Kopřiva (549.), který přetlačil ve dvou setech Patrika Rikla (547.) 6:4, 4:6 a 6:3 a zahraje si tak o druhý letošní titul.

O osudu třetího setu rozhodl jediný brejk, kterého Kopřiva docílil hned ve druhém gemu. Následně už svou výhodu uhájil, dvakrát přitom odvracel brejkbol.

Rikl v Ústí nad Orlicí ovládl čtyřhru (7:6(2), 7:6(5)
Patrik Rikl se mezi profesionály dočkal druhého titulu ze čtyřhry. Rikl ve finálovém utkání společně s Filipem Poláškem porazili českou dvojici Antonín Bolardt, Tomáš Macháč dvakrát 7:6.

Semifinále dvouhry
PATRIK RIKL (547.) – VÍT KOPŘIVA (549.) 4:6, 6:4, 3:6
MAREK JALOVIEC (325.) – DAVID POLJAK (536.) 4:6, 4:6

Finále čtyřhry
Polášek (SVK), RIKL – BOLARDT, MACHÁČ 7:6(2), 7:6(5)

Turnaj v Ústí nad Orlicí den po dni

5.7.
Rieter Open Ústí n. O.: Kopřiva zničil Macháče, semifinále bude ryze české

4.7.
Rieter Open Ústí n. O.: Macháč a Mertl šokovali favority turnaje

3.7.
Rieter Open Ústí n.O.: Češi v Ústí řádili! Do osmifinále jich postoupilo hned devět

2.7.
Rieter Open Ústí n.O.: Jaloviec rozdrtil krajana, do hlavní soutěže tři Češi

1.7.
Rieter Open Ústí nad Orlicí: Osm Čechů zvládlo úvod kvalifikace, jeden z favoritů venku


Galerie