Šest setů a hádka s rozhodčím. Asi bude pokuta, tušila Siniaková

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Tomu se říká nechat na kurtu všechno. Kateřina Siniaková na Wimbledonu otočila další přetěžký zápas a pak neměla problém střihnout si další tři sety v deblu. Na všech frontách úspěšně. „Mám toho ale plné zuby,“ přiznala pak.

Stejně jako v prvním kole musela Siniaková i druhý singlový zápas otáčet. A opět prohrávala 2:5 ve třetím setu. Pak se ale do Tunisanky Jabeurové zakousla, odvrátila mečbol a po obrovském boji vyhrála v poslední sadě 9:7.

„Jsem hrozně ráda, že jsem to nakonec otočila. Mám toho plné zuby, bylo to dlouhé, ani v deblu jsme si to pak nezkrátily,“ posteskla si s úsměvem dvaadvacetiletá tenistka. I ve čtyřhře ale nakonec postoupila – společně s parťačkou Krejčíkovou jsou ve druhém kole.

Chvíli po druhém čtvrtečním zápase byla ještě Siniaková plná adrenalinu a únavu na sobě nedávala znát. Plna zážitků hlavně z nervozního singlového mače vyprávěla: „Věřila jsem si, že to zase otočím. Když se mi to povedlo v prvním kole, tak proč bych to nedokázala i teď?“

Od stavu 2:5 získala Siniaková čtyři gemy a pak šla za stavu 6:5 podávat na vítězství. „Vypadalo to, že jsem nahoře. Ale ještě se to zkomplikovalo, byla jsem hrozně nervozní,“ popisovala závěrečnou fázi zápasu, kdy o podání opět přišla.

A znovu z ní sršely emoce. Hlavně za stavu 7:6, kdy ji tuniská soupeřka opět a naposledy sebrala servis. Brejkbolu předcházel těsný míček, který podle Siniakové byl v autu. Následně se proto Češka pohádala s rozhodčím.

„Are you serious?!“ hulákala Siniaková ve stylu Johna McEnroea na hlavního sudího a ukazovala, jak hodně byl balonek v autu. Nebylo jí to nic platné. Následně ztratila i další fiftýn a přišla o servis. Proto pak naštvaně napálila balonek z kurtu.

„Asi bude pokuta, neudělala jsem to poprvé,“ tušila Siniaková. „Ale za to vítězství to stojí. Zlobila jsem se oprávněně, všichni tam viděli, že to byl velký aut. Bohužel to byl docela důležitý moment,“ bránila se pak.

Možná že tahle situace české hráčce i trochu prospěla. Následně se zdravě naštvala a zápas už konečně dvěma gemy v řadě dohrála. „Myslím, že lidi baví show. Jsem ráda, že mi fandí. Pro mě je hlavní, že jsem na kurtu nechala všechno,“ okomentovala své výstřelky.

A běžela rychle do postele, aby si po náročném dnu a šesti setech pořádně odpočinula. Organizátoři ji moc nepotěšili – 3. kolo totiž hraje hned v pátek od 11:30 hodin londýnského času. „Jsem zaskočená, že mě daly na první rundu. Ale zkusím se připravit, abych byla ready,“ slibovala Češka.

V cestě za grandslamovým osmifinále (které by bylo pro Siniakovou prvním v životě) stojí neoblíbená soupeřka – italská střelkyně Camila Giorgiová. „To bude fofr. Hlavně na trávě do toho dost chodí,“ tušila Siniaková.

„Naposledy jsem s ní hrála v Cincinnati a to mi nedala vůbec šanci (2:6, 2:6). Když se do toho položí, tak to letí fakt rychle. Bude to další těžký zápas a bude záležet na mně, jak budu rychlá na nohách a co dokážu vrátit,“ řekla Siniaková.

Nedostatkem sebevědomí ale po těžkých dvou kolech netrpí. A kondička by taky při tak důležitém zápase chybět neměla. Vždyť pro Siniakovou jsou dlouhé tříseťáky letos už rutinou – s tím posledním wimbledonským už jich letos jen v singlu odehrála sedmnáct.