Senzace je na světě! Loňský finalista Wimbledonu je ze hry

- Jan Vojkůvka

Zatímco loni dokráčel až do finále, letos zažívá Marin Čilič jedno velké zklamání. Sezonu na trávě měl přitom rozehranou fantasticky, ale druhé kolo Wimbledonu se mu stalo osudným. Favorizovaný Chorvat neudržel vedení o dva sety a s posvátným All England Clubem se překvapivě loučí.

Senzační porážku přichystal pátému hráči světa Argentinec Guido Pella. Čiliče porazil po úžasném obratu 3:6, 1:6, 6:4, 7:6(3), 7:5 a poprvé v kariéře prošel na Wimbledonu do třetího kola.

Čilič, který před Wimbledonem vyhrál turnaj v Queen's a potvrdil, že bude v Londýně opět velkým favoritem, přitom měl zápas rozehraný fantasticky. Vedl 2:0 na sety, ale proti jeho cestě za postupem se nepostavil jen soupeř, ale i počasí. Ve chvíli, kdy byl ve středu nastartován za suverénním vítězství začalo pršet a rytmus mu zcela odešel.

Sice se dostal ještě na kurt, ale v několika gemech jen ztratil podání a opět začalo pršet. V tu chvíli byl bezpochyby frustrovaný, stále však jednou nohou ve třetím kole. Čtvrteční dohrávka se však nevydařila. Chorvat nevytěžil nic ani z vedení 3:1 ve čtvrtém setu publikum na tribunách sledovali pomalý, ale o to bolestivější, pád favorita.

A zatímco Pella dosáhl životního úspěchu na travnatém grandslamu, Čilič musel těžce překousávat jedno z největších zklamání bohaté kariéry.