Krvavý šrám, hrozba vyřazení a skvělý obrat! Siniaková v dramatickém duelu uspěla

- Jan Vojkůvka

Dvě a půl hodiny vyplnilo pořádné drama, jehož hlavní aktérkou byla Kateřina Siniaková. Česká favoritka ve druhém kole musela ukázat především bojovnost, aby dokázala pokořit výborně hrající Ons Jabeurovou z Tuniska. I přes krvavý šrám, hrozbu vyřazení a mečbol soupeřky, se nakonec radovala z vydřené výhry 5:7, 6:4, 9:7 a postupu do třetího kola.

Siniaková postup do třetího kola vybojovala po dvou letech. Zatím poprvé a naposledy se do této fáze turnaje dostala v roce 2016, jinak jí bylo vždy osudné první kolo. Druhá výhra na turnaji se však rodila stejně obtížně jako ta první nad Američankou Vandewegheovou.

Siniakovou v utkání trápilo podání. To dokládá i sedm dvojchyb, úspěšnost prvního servisu jen 55% a především šest prohraných podání. Kde ale servis nepodržel, tak dokázala Siniaková předvést bojovnost a zachránit zápas především na returnu.

První set přitom nevypadal z hlediska české hráčky tak špatně a rozhodl ho jediný brejk ve dvanáctém gemu, kdy se radovala Jabeurová. Druhý set však byl o poznání lepší a projevila se i již zmíněná síla Češky na returnu. Za stavu 5:2 sice nedopodávala, ale nakonec si prostřední dějství vzít nenechala.

Na konci druhé sady však přišlo podklouznutí a nepříjemný úder do kolene, které začalo hodně zlobit a předznamenalo nečekané problémy Siniakové. Už ve druhém kole musel přispěchat rozhodčí s papírovými ubrousky, aby si Siniaková otřela krev ze své nohy a pokusila se zastavit krvácení. Po třetím gemu pak musela být hra přerušena kvůli ošetření české hráčky.

A záhy začalo drama. Na ztracené podání reagovala Siniaková rebrejkem, ale o servis přišla v šesté hře znovu. Následně prohrávala 2:5 a dokonce čelila mečbolu! V tu chvíli se však v temperamentní Češce něco zlomilo a nastartovala se k fantastickému obratu. Utekla nejen z mečbolu, ale rázem mohla za stavu 6:5 podávat na vítězství.

Nepovedlo se a ztratila podání. To stejné se opakovalo hned vzápětí, Siniaková opět Jabeurovou brejkla, ale znovu výhodu ztratila při vlastním servisu. Až další brejk na 8:7 se ukázal být jako klíčový. Ten už Siniaková využila a zápas ke své obrovské úlevě doservírovala.

O postup do premiérového wimbledonského osmifinále si dvaadvacetiletá Češka zahraje proti Italce Camile Giorgiové.