Už jich mám více než padesát, šokoval Monfils svou sběratelskou zálibou. Ferrari prodal

- Filip Lefenda

Momentálně se nachází až v páté desítce mužského pořadí, Gael Monfils ale ve 31 letech neskládá zbraně. Někdejší světová šestka, jež si dosud vydělala tenisem přes 14 milionů dolarů, vyhlásila za cíl návrat do elitní desítky, čímž by své příjmy ještě navýšila. Minulý týden na sebe francouzský „šoumen“ práskl, do čeho vydělané finance nejraději investuje.

Během posledního turnaje v turecké Antalyi, kde došel Monfils do semifinále, poskytl rozhovor serveru The Times. Téma bylo pikantní – týkalo se nejlepších a nejhorších investicí. V čem si tedy Francouz nejvíce libuje? „Miluji hodinky, zejména ty drahé. Sbírám je,“ prozradil v současnosti 44. hráč žebříčku ATP. „Už jich mám více než padesát,“ usmíval se.

Monfils platí v tomto směru za znalce. „Nedávno jsem se v Ženevě zúčastnil jako rozhodčí jedné akce zaměřené právě na hodinky, splnil se mi tím sen,“ překvapil majitel sedmi singlových titulů z profesionálního okruhu. „Nemyslím si, že bych byl nějak extravagantní. Prostě hodinky zbožňuji,“ vysvětloval.

Francouz naznačil, že už jej jeho sběratelský koníček přišel na pěkný balík. „Docela by mě zajímalo, kolik už jsem za ně dohromady utratil,“ smál se Monfils. „Občas si některé hezké věci koupíte, i když zrovna nevyděláváte,“ pokračoval v zajímavém povídání a vzpomínal i na někdejší ekonomickou krizi.

„Když mi bylo dvacet, koupil jsem si Ferrari. Vždycky jsem chtěl nějaké super auto. Postupně jsem ale pochopil, že auto není investicí, ale spíše hračkou. A tak jsem jej se ztrátou prodal,“ přiznal Monfils.

„Lidé si myslí, že vyděláváme moc, tak to ale úplně není. Ubytování, cestování a výdaje na váš tým – manažer, trenéři. Když tohle všechno odečtete, zas tak moc vám nezbude, obzvláště, když nehrajete ty největší turnaje. Tohle je pro tenisty zejména na začátku kariéry vždy složité,“ připomněl na závěr Monfils, jenž v úvodním kole Wimbledonu porazil ve třech setech krajana Gasqueta. V tom dalším jej čeká Ital Lorenzi.