Další prohřešek a obří pokuta! Kyrgios pyká za oplzlá gesta

- Jan Vojkůvka

Australský divoch Nick Kyrgios se snad nikdy nepoučí. ATP musela řešit další z řady kontroverzních činů mladého rebela, který to ale tentokrát skutečně přehnal a zpětně si sypal popel na hlavu. Ani to ho neuchránilo od obří pokuty ve výši 15 000 amerických dolarů.

Kyrgios musí v přepočtu přes 330 tisíc korun zaplatit za své chování během semifinále turnaje v Queen's. Během jedné z přestávek mezi gemy si totiž vzal do ruky lahev s vodou a simuloval s ní masturbaci.

To ATP posoudila jako hrubé porušení chování a obscénní gesto „odměnila“ vysokou pokutou. „Abych to uvedl na pravou míru... Bylo to ode mě hloupé a neměl bych to dělat, obzvlášť, když se na to dívají děti,“ sypal si popel na hlavu.

„Moje holka by mě zabila, kdybych se za to neomluvil. Bylo to neakceptovatelné,“ řekl i s odkazem na Ajlu Tomljanovičovou, svou partnerku.

Vzápětí se ale vrátil k výši pokuty, která je podle něho až příliš vysoká. „Podívejte se, Denis Shapovalov dostal nějakých 5 tisíc za to, že trefil rozhodčího do oka a poslal ho do nemocnice. Já dostal 15 tisíc za to, že jsem si hrál s lahví vody,“ podotkl.

Odvolával se tím na situaci z Davis Cupu v minulém roce, kdy mladý kanadský tenista odpálil bezmyšlenkovitě míček, který trefil umpirového rozhodčího Arnauda Gabase do hlavy. Za to obdržel pokutu ve výši 7 000 dolarů.