Zraněná soupeřka? Spíš herecký výkon, říkala po emotivním zápase Siniaková

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Kateřina Siniaková a Coco Vandewegheová – temperamentní jména, která slibovala v prvním kole Wimbledonu pořádný nervák. A nakonec to byla psychická bitva nad očekávání. Siniaková sice přes favoritku prošla po třech hodinách hry dál, před tím se ale děly věci.

Strana č. 1 – teatrální Američanka Coco Vandewegheová, která už od prvního setu kulhala na zraněném pravém kotníku. Když ale přišlo do tuhého, začala Vandewegheová naplno sprintovat. V mezidobí ale padala na zem bolestí.

Opravdu to bylo tak vážné? „Zkoušela mě tím rozhodit. Když potřebovala, zabrala. Něco s kotníkem má, ale možná předvedla spíš trochu herecký výkon,“ myslela si Siniaková.

Strana č. 2 – neustále vybuchující Kateřina Siniaková, která po každém špatném balonku nadávala sobě i celému světu kolem. „Nemělo by se to stávat, ale všichni ví, že ta slova nemyslím vážně,“ říkala česká tenistka.

„Snad jsem to tím vítězstvím trochu napravila,“ řekla po výhře 6:7(3), 6:3 a 8:6.

Byl to zápas o nervech?
Náročné utkání. Když se Coco nechala ošetřit, bylo to ještě těžší. Viděla jsem, že ji noha trápila. Jsem ráda, že jsem to nakonec otočila.

Myslela jste na její zranění?
Snažila jsem se na to nemyslet a hrát to svoje. Zkoušela mě tím totiž rozhodit. Když potřebovala, tak potom zabrala.

Takže to nebylo tak vážné?
Když jsem zkoušela kraťasy a snažila se ji rozběhat, bylo to pro ni jednodušší. Něco s kotníkem má, ale možná předvedla spíš trochu herecký výkon.

Vy jste na tom ale taky nebyla psychicky nejlépe. Vřelo to ve vás?
Ztratila jsem zbytečně tiebreak, kde to ode mě byla menší zesírka. I třetí set jsem si zkomplikovala. Soupeřka pořád cítila, že by jí to mohlo vyjít. Dařilo se mi držet své taktiky, což se mi nakonec vyplatilo.

Byla jste během zápasu otrávená?
Chvílemi to možná vypadalo, že vítězství ani jedna z nás nechce. Že si ho nabízíme navzájem. Jsem ráda, že jsem i přes promrhané šance utkání otočila.

Snažíte se své výlevy na kurtu eliminovat, jak jste říkala dřív?
Už mi bylo řečeno, že vypadám ještě hůř, když se snažím kontrolovat. (smích) Že vypadám jako tělo bez duše. Řekla jsem si proto, že nemá cenu se nevztekat. Že tohle prostě jsem já. Důležité je, že vyhrávám. Chtělo by to můj projev nějak ustálit, ale teď už se těžko něco odnaučím.

Stojí vás to síly?
Myslím, že mi to síly nebere. Naopak potřebuju svoje pocity ventilovat. Nabudím se tím. Samozřejmě má všechno svoje meze. Když se přestávám kontrolovat, dobré to není. Vítězstvím jsem to snad trochu napravila. Všichni ví, že ta slova v návalu emocí nemyslím vážně. Ale stejně se sama po zápase necítím dobře.