Strýcová o sporném konci zápasu: Světlana může být naštvaná jen na sebe

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Barbora Strýcová postoupila přes Světlanu Kuzněcovovou do druhého kola Wimbledonu, ale jak? Na to se bude ještě dlouho vzpomínat. Ruska přestala na mečbol Strýcové hrát a vyžádala si jestřábí oko – to se však na obrazovce neukázalo. „Balon byl dobrý, milimetr v kurtu. Ukázalo se jim to, ale nešlo to pustit na kurt,“ vysvětlovala Strýcová po zápase.

Právě proto podle Strýcové ihned zápas za stavu 6:5 a 40:15 ve druhém setu ukončil – balonek se prý totiž na videu ukázal být jako dobrý, i když přenos na obrazovku u kurtu nefungoval.

I přítomný fedcupový kapitán Petr Pála hned ukazoval Strýcové, že byl balonek dobrý. Kuzněcovová tak udělala pořádnou chybu, když přestala hrát.

„Takhle skončit zápas, to se mi asi v životě nestalo,“ říkala s údivem Strýcová. „Trenér mi vždycky říká: Nikdy nezastavuj balony! Teď si to už budu určitě pamatovat,“ smála se česká hráčka.

Konečně už si naplno užívala radost z vítězství, která jí byla po prazvláštně proměněném mečbolu odepřena. Navíc se Strýcová nechtěla příliš okatě radovat před kamarádkou Kuzněcovovou, která byla na druhé straně kurtu pořádně naštvaná.

„Bylo mi blbý tam skákat radostí,“ přiznala Strýcová. Hned nato ale směrem k soupeřce dodala: „Naštvaná musí být Světlana jenom na sebe. Protože za takového stavu se prostě nesmí přestat hrát.“

Pak už se 23. hráčka naplno radovala z postupu do druhého kola. Opět po hrůzné sérii jarních porážek potvrdila, že je vše zapomenuto a pochyby zahnány. „Mám za sebou vyhrané zápasy, dodává mi to chuť a motivaci snažit se vyhrát zápasů co nejvíc,“ řekla Strýcová.

Před třemi týdny si na Roland Garros dokonce vylepšila životní maximum, když došla do osmifinále. Na Wimbledonu už hrála před čtyřmi roky i čtvrtfinále. K takové metě je ale ještě pořádně dlouhá cesta.

Teď se Strýcová soustředí na soupeřku druhého kola – Ukrajinku Curenkovou. Bude chtít ještě zlepšit výkon, který předvedla proti Kuzněcovové, na kterém i tak našla dost pozitiv.

„Podmínky byly těžké, na kurtu jsem se necítila vůbec dobře. I když jsem nehrála světový tenis a podle svých představ, tak mě držela hlava,“ pochvalovala si Strýcová a vyhlížela už středeční druhé kolo.