Mírná úleva. Kar. Plíšková se nadřela s hráčkou druhé stovky

- Radek Štohl

Karolína Plíšková ve Wimbledonu postoupila do druhého kola dvouhry. Druhá nejlepší česká hráčka současnosti na úvod turnaje vydřela vítězství nad Harriet Dartovou, domácí tenistku startující v hlavní soutěži na divokou kartu porazila za více než dvě hodiny 7:6(2), 2:6, 6:1.

Plíškové se ve Wimbledonu dlouhodobě nedaří. Jejím největším úspěchem mezi profesionálkami je ve dvouhře druhé kolo, do kterého se v pondělí podívala pošesté za sebou. Dál se však dosud nikdy nedostala.

Osmá nasazená do utkání proti Dartové vstoupila dobře, ve třetí hře soupeřce vzala podání. V sedmém gemu však nevyužila brejkbol a za stavu 5:4, kdy podávala na vítězství v setu, dovolila Britce uhrát čistou hru. Tenistky si následující dvě hry na podání podržely, tiebreak byl již jasnou záležitostí Plíškové.

Druhá sada začala pro favoritku špatně, po dvou ztracených podáních prohrávala 0:3. Ačkoliv snížila na 1:3, Dartová okamžitě Plíškovou rebrejkla a sadu si nakonec podmanila v poměru 6:2.

Nástup do třetího setu byl dlouhý. Češka na úvod sice udržela servis, musela však odvracet tři brejkboly. Do konce zápasu si již potíže při podání nenadělala, naopak ve čtvrté a šesté hře získala brejk.

O vylepšení wimbledonského maxima se Karolína Plíšková pokusí proti Viktorii Azarenkové.

Wimbledon (GBR, 15 982 000 £, tráva)
1. kolo dvouhry žen
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (8.) – Harriet Dartová (GBR, 171.) 7:6(2), 2:6, 6:1