Wimbledonské faux pas! Jak si rozrušený Federer oblékl kalhoty obráceně

- Jan Vojkůvka

Wimbledonské vzpomínání Rogera Federera není plné pouze vítězných či prohraných zápasů. Když v roce 2007 Švýcar porazil v pěti setech Rafaela Nadala, byl po dramatické bitvě pořádně unavený, a také už méně soustředěný. A celý rozrušený se dopustil menšího faux pas.

„Byl to velmi vtipný okamžik,“ usmíval se Federer při vzpomínce na špatně nasazené kalhoty, které si oblékl obráceně. „Když bylo po zápase a měl jsem si jít pro trofej, chtěl jsem si obléci kalhoty a sako.“

„Podařilo se mi obléct po chvíli kalhoty, vzal jsem si sako a vydal jsem se pro trofej. Z nervozity jsem si chtěl strčit ruce do kapes, protože celý ceremoniál, podávání rukou i pozvednutí trofeje je ohromný okamžik,“ podotkl osminásobný wimbledonský šampion, který ale narazil na nečekaný problém.

„Když jsem si chtěl strčit ruce do kapes, najednou jsem zjistil, že to nejde,“ smál se Švýcar. „Bylo už pozdě se převléct, protože jsem měl zvednout trofej nad hlavu. A říkal jsem si 'pane bože, tohle je fakt špatné. To bude na fotkách vypadat hodně špatně',“ smál se.

Jak Federer předpokládal, snímky se špatně oděnými kalhoty obletěly svět, ale na úžasném pátém vítězství v řadě mu to radosti neubralo. Zpětně se naopak celé scénce směje a rád se o svůj netradiční zážitek podělí i s ostatními. „Říkal jsem si, že jednou budu o tom vyprávět a sdílet tenhle příběh. Byl to asi nejvtipnější okamžik mé tenisové kariéry,“ dodal s širokým úsměvem.