Rieter Open: Rosol vyhrál unikátní šňůrou získaných gemů po čtyřech letech titul

- Jan Vojkůvka

Dlouhé čekání Lukáše Rosola na turnajovou trofej je u konce! Největší favorit pardubického turnaje dokázal potvrdit roli nasazené jedničky a bez ztráty setu si došel pro titul na Rieter Open, kde ve finále porazil Němce Petera Torebka 6:4, 6:0 a získal první triumf po dlouhých čtyřech letech.

Naposledy se Rosol z turnajového primátu mohl radovat na ATP ve Winston Salemu v roce 2014. Od té doby se nedokázal propracovat do žádného finálového utkání a navíc ho začaly trápit zdravotní patálie. Ty se vlekly až do letošního roku, který z pohledu tenisu zahájil až na jaře. Svou touhu po úspěchu přetavil v celkové prvenství v Pardubicích.

Zápas se ale od úvodních gemů nevyvíjel zrovna ideálně. S Němcem Torebkem rychle prohrával 1:4 a neměl před sebou zrovna ideální vyhlídky. Vše se změnilo v šesté hře, kdy nastartoval svůj famózní obrat a unikátní šňůru jedenácti získaných gemů v řadě.

Duel s německým soupeřem otočil na 6:4, 6:0 a získal trofej, o níž doufá, že mu pomůže k úspěchům i na větších turnajích. Celkově to je pro Rosola osmý titul z okruhu ITF Pro Circuit a osmnáctý titul kariéry. Největší vítězství ve své kariéře vybojoval v Bukurešti 2013 a Winston Salemu 2014, kdy slavil prvenství na turnajích ATP.

Finále dvouhry
LUKÁŠ ROSOL (263.) – Peter Torebko (GER, 481.) 6:4, 6:0

Futures v Pardubicích den po dni

29.6.
Rieter Open: Rosol dominoval na podání a utnul domácí senzační tažení

28.6.
Rieter Open Pardubice: Rosol přidal další výhru, Paroulek poprvé v semifinále 

27.6.
Rieter Open Pardubice: Rosol smetl dalšího krajana

26.6.
Rieter Open Pardubice: Největší zahraniční hvězda vstup do turnaje zvládla

25.6.
Rieter Open Pardubice: Rosol zahájil drtivou výhrou

24.6.
Rieter Open Pardubice: Hlavní soutěž vybojovali tři Češi

23.6.
Rieter Open Pardubice: Finále kvalifikace vybojovalo sedm Čechů


Galerie