Růže a dort od trenéra. Vondroušová na Wimbledonu slavila

- Jakub Slunečko

Ve světovém žebříčku nadějná hvězdička Markéta Vondroušová vypadla z první stovky, na Wimbledonu si ale může zase pořádně vyčistit stůl. V Londýně nemusí obhajovat body a doufá, že se konečně skamarádí s travnatým povrchem. Pomohly ji k tomu dva dost těžké zápasy v kvalifikaci deblu, po kterých Vondroušová oslavila devatenácté narozeniny.

Krásný čokoládový dort, kytice růží od trenéra Martina Fassatiho a spokojené chvilky před začátkem nejslavnějšího grandslamu.

I když málokomu by se asi chtělo po takovém dni ještě slavit narozeniny. Čerstvě devatenáctieltá Vondroušová s parťačkou Blinkovovou ztratily ten samý den téměř vyhraný zápas finále kvalifikace čtyřhry. Po skoro třech hodinách nakonec prohrály.

Trenér Vondroušové Fassati ale paradoxně viděl na dlouhém utkání pozitiva. „Dobře jsme se rozhodli, že Markéta hrála kvalifikaci deblu. Zahrála si hodně dlouho. Navíc jsme dobře potrénovali, takže by se měla už s trávou popasovat, aby byla připravená na singl,“ řekl.

Samotná česká tenistka věděla, že ji na travnatém povrchu čeká ještě spoustu práce, než si pořádně zvykne. Loni se jí příliš nedařilo a ani letos to po zranění nešlo moc dobře. „Popravdě nevím, jestli se na trávu vůbec těšit. Doufám, že během příštích pár týdnů si porozumíme a odehraji dobré zápasy,“ říkala na začátku travnaté sezony.

To se Vondroušové pak moc nedařilo. Bojovala, ale na dvou turnajích – v Hertogenbosch i na Mallorce – vypadla hned v prvním kole. Teď má opět zdravá Češka šanci dokázat, že má na víc. V prvním kole Wimbledonu se utká s 82. hráčkou světového žebříčku Sachiou Vickeryovou.

„To jde!“ řekla si Vondroušová po losu. Američanka je do úvodního mače určitě přijatelnou soupeřkou. I když je Vondroušová momentálně v žebříčku až 27 míst za ní, bude se očekávat vítězství spíše od české hráčky. A premiérový postup do 2. kola nejslavnějšího tenisového turnaje světa.

V rankingu chce totiž mladá tenistka zase nakouknout do světové padesátky, kam už se v březnu podívala. Ve Wimbledonu oslavila už devatenácté narozeniny, mezi svými vrstevnicemi ale pořád patří ke světové špičce. A teď se chce zase přiblížit i celkovému vrcholu.

 

19????

Příspěvek sdílený Markéta Vondroušová (@marketavondrousova),Čen 28, 2018 v 12:49 PDT