Čtyřhra Wimbledonu: Team Bucie proti nasazeným, brzy by mohl vyzvat české favoritky

- Radek Štohl

Po zveřejnění duelů wimbledonské dvouhry je na světě také los deblů. První společný zápas po roce čeká na dvojici Lucie Šafářová, Bethanie Matteková-Sandsová, oblíbené duo poměří síly s šestnáctým nasazeným deblem Kičenoková, Kudrjavcevová. Ve třetím kole navíc může narazit na druhý nasazený pár Sestini Hlaváčková, Strýcová. Vítězky French Open Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková budou na úvod čelit dvojici z kvalifikace Guarachiová, Routliffeová. Rovněž po dvou vyhraných zápasech může dojít na pikantní duel, kdy by se Češky potkaly s Lucií Hradeckou, která loni se Siniakovou vybojovala finále US Open. Venku je též rozlosování mužské čtyřhry.

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová spolu naposledy nastoupily loni v prvním kole Wimbledonu, poté se však Američanka nepříjemné zranila ve druhém zápase hlavní soutěže dvouhry.

Od té doby mohla hrát jen Šafářová, která se díky spolupráci Barbory Strýcové dostala na první místo deblového žebříčku. Tam se objevovala od druhé poloviny srpna minulého roku.

Momentálně ale spolu s Mattekovou-Sandsovou opět spojily síly. Úvodní kolo týmu Bucie připravilo debl Kičenoková, Kudrjavcevová, turnajovou šestnáctku nejslavnějšího podniku světa.

Krejčíková se Siniaková ve třetím kole na Hradeckou?
V první polovině června letošní sezóny vyvrcholil Roland Garros, kde triumfovala česká dvojice Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková.

Mladé česko duo je na třetím grandslamu roku jako třetí nejvýše nasazené. Pokud půjde tak, jak si čeští fanoušci přejí, ve třetím kole se střetne proti dvojici Hradecká, Su-wej.

Právě se zkušenou Češkou zažila Siniaková výborné úspěchy. Mezi ně se řadí finále Indian Wells, Charlestonu, Prahy, nebo semifinálová účast na French Open 2017. Vrcholem poté bylo finále US Open 2017, také díky kterému se dvojice probojovala na Turnaj Mistryň, kvůli zranění Hradecké však na podnik nakonec nezavítala.

Letošního Wimbledonu ve čtyřhře se zúčastní dva ryze české páry a dalších pět tenistek pocházejících z České republiky.

1. kolo ženské čtyřhry s českou účastí:
Bertensová (NED), Larssonová (SWE) – Adamczaková (AUS), VORÁČOVÁ
HRDINOVÁ, Olmosová (MEX) – Rosolská (POL), Spearsová (USA)
KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ – Guarachiová (CHI), Routliffeová (NZL)
Boulterová, Swanová (obě GBR) – HRADECKÁ, Su-wej (TPE)
Kontaveitová (EST), Puigová (PUR) – Melicharová (USA), PESCHKEOVÁ
Kičenoková (UKR), Kudrjavcevová (RUS) – Matteková-Sandsová (USA), ŠAFÁŘOVÁ
Hercogová (SLO), Peraová (USA) – SESTINI HLAVÁČKOVÁ, STRÝCOVÁ

1. kolo mužské čtyřhry s českou účastí
Berrettini (ITA), Marterer (GER) – JEBAVÝ, Molteni (ARG)