Los Wimbledonu: Jedenáctka Čechů zná své soupeře! Na koho narazí Kvitová a další?

- Jan Havlovic

V pátek krátce před polednem proběhl v Londýně los prvního kola dvouhry mužů a žen. V osudí bylo celkem jedenáct českých tenistů. Petra Kvitová narazí poprvé v kariéře na Bělorusku Sasnovičovou, Karolína Plíšková se střetne s domácí Harriet Dartovou. Těžká výzva čeká na Barboru Strýcovou, která se utká o postup s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou, bývalou světovou dvojkou.

Mezi největší favoritky letošního Wimbledonu bude patřit Petra Kvitová, která v této sezoně ovládla již pět turnajů. Naposledy obhájila triumf na travnatém podniku v Birminghamu. Dvojnásobná vítězka nejslavnějšího turnaje narazí v úvodním kole na Bělorusku Sasnovičovou, se kterou se utká vůbec poprvé v kariéře.

Karolína Plíšková narazí na domácí Harrier Dartovou, které patří na žebříčku WTA až 181. místo. Těžký los naopak schytala Barbora Strýcová, která se utká se Světlanou Kuzněcovovou, bývalou světovou dvojkou. Strýcová navíc s ruskou soupeřkou prohrála i oba dosavadní vzájemné duely.

S těžkou protivnicí se bude muset popasovat také Kateřina Siniaková. Ta narazí na Američanku Coco Vandewegheovou. Tereza Smitková se do hlavní soutěže dostala díky divoké kartě za vítězství na turnaji v britském Ilkey. Česká hráčka narazí v prvním kole na Bulharku Tomovou a pokud by uspěla, může se ve druhém kole střetnout se Serenou Williamsovou.

Vůbec první duel v hlavní soutěži grandslamového turnaje čeká na Barboru Štefkovou. Úspěšná kvalifikantka narazí na Nizozemku Kiki Bertensovou, nasazenou dvacítku.

Jediným českým tenistou v pavouku mužské dvouhry letošního Wimbledonu bude Jiří Veselý. Čtyřiadvacetiletý tenista, který stále ještě zápolí na turnaji v Antalyi, narazí v prvním kole na Němce Floriana Mayera, 89. hráče světového žebříčku.

Los prvního kola dvouhry žen
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ – Sachia Vickeryová (USA)
Aliaxandra Sasnovičová (BLR) – PETRA KVITOVÁ [8]
DENISA ALLERTOVÁ – Anett Kontaveitová (EST) [28]
KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ [7] – Harriet Dartová (GBR)
Kiki Bertensová (NED) [20] – BARBORA ŠTEFKOVÁ [Q]
Alexandra Dulgheruová (ROU) – KRISTÝNA PLÍŠKOVÁ
Světlana Kuzněcovová (RUS) – BARBORA STRÝCOVÁ [23]
TEREZA SMITKOVÁ [WC] – Viktorija Tomová (BUL)
Coco Vandewegheová (USA) – KATEŘINA SINIAKOVÁ
Katerina Bondarenková (UKR) – LUCIE ŠAFÁŘOVÁ 

Los prvního kola dvouhry mužů
JIŘÍ VESELÝ – Florian Mayer (GER)