Chtěl bych se protlačit stabilně na challengery, prohlašuje Zdeněk Kolář

- Jozef Valenčík

Zdeněk Kolář obdržel na ostravském Prosperita Open divokou kartu do prvního kola. Los si s ním pohrál, když proti němu postavil dobrého kamaráda Davida Poljaka, taktéž startujícího na divokou kartu. Po slabším úvodu, kdy Kolář prohrával již 2:5, se dokázal vrátit do prvního setu a nakonec v souboji mladých pušek zvítězil ve dvou sadách 7:5 a 6:4 a po vítězném zápase se s námi podělil o své pocity.

„S Davidem se známe velice dobře a nemáme se příliš čím překvapit. Dnes bych řekl, že to bylo od obou utrápené a David měl v průběhu zápasu i nějaké zdravotní problémy (křeče v lýtku, pozn. redakce). Já také dlouho nehrál zápas na takové úrovni, takže to z mé strany bylo dnes, dá se říct – špatné. Nicméně jsem vyhrál a to se určitě počítá,“ hodnotí devatenáctiletý rodák z Bystřice pod Pernštejnem svůj zápas.

Ve druhém kole může Kolář narazit na Adama Pavláska, tedy nasazenou jedničku Prosperita Open. Ten sice ještě musí zvládnout své utkání prvního kola, bude v něm však plnit roli favorita. Na adresu možného soupeře se vyjádřil Kolář následovně: „Jednou nebo dvakrát jsme společně trénovali a bude to tak naše zápasová premiéra. Já se na utkání budu velmi těšit a doufám, že budu hrát lépe než dnes.“

V Ostravě se Kolář představí také ve čtyřhře a to právě po boku svého dnešního soka Davida Poljaka. „Jsem ještě poměrně mladý hráč a tak obě disciplíny musím hrát naplno. Nedá se tak říct, že by čtyřhra byla pouhé doplnění programu. S Davidem se známe a víme, jak ten druhý hraje. Máme si tak ve čtyřhře jak pomoci a doufám, že to bude jen k prospěchu věci.“

Mimo tenis je český mladík stále studentem: „Studuji státní gymnázium, takže pokud nejsem na turnajích, tak docházím do školy každý den pravidelně. Po turnaji v Ostravě bych se měl vrátit na Futures, nejprve v Maďarsku a následně na turnajích v České republice. Postupně bych se chtěl protlačit stabilně na challengery,“ dodal momentálně 487. hráč světa.