Muchová mohla poslat Bouchardovou domů. Měla jsem na ni, mrzí Češku

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z LONDÝNA: Přímo ve Wimbledonu sledovali tenhle zápas lidé na velkoplošné obrazovce – stejně jako desítky tisíc online na sociálních sítích. Nebojácná Češka Karolína Muchová se pokusila zastavit slavnou Eugenii Bouchardovou. „Určitě jsem na ni měla, ale shodily mě chyby v důležitých momentech,“ litovala česká hráčka po zápase.

2:6, 6:2, 3:6 – to je skóre zápasu, který při středečním programu kvalifikace Wimbledonu poutal největší pozornost. Bouchardová, finalistka Wimbledonu z roku 2014, začala lépe.

„Začátek zápasu byl z mojí strany pomalý a nervozní. Ona hraje hodně rychle, takže mi trvalo, než jsem si na to zvykla,“ popisovala Muchová, jak těžko vstřebávala hru bývalé světové pětky, která je letos na trávě v dobré formě.

Ale jinak je ve světovém žebříku momentálně až na 191. místě – i proto Muchová jméno kanadské hvězdy neřešila. „Nervozní jsem z ní nebyla. Samozřejmě vím, že tady hrála finále Wimbledonu, ale to už je několik let zpátky. Delší dobu se teď už pohybuje v žebříčku na podobných místech jako já,“ řekla Muchová.

Což se začalo později ukazovat i na kurtu. Ve druhém setu byla Muchová jasně lepší hráčkou a Bouchardovou hnala i na začátku třetího setu. Za stavu 3:2 a 30:0 ale nepřehodila return přes síť a Kanaďanka se zase zvedla. „To byl naprosto klíčový okamžik. Potom mě za stavu 3:3 hned brejkla po mých chybách,“ líčila Muchová smutně.

Chyby v důležitých momentech zápasu ji pak stály postup a skalp Bouchardové, který by ji na wimbledonské trávě před stovkami tisíc očí proslavil. „Určitě jsem na ni měla, ale takové chyby nesmím dělat. Protože to mě pak stojí důležité zápasy,“ věděla Muchová.

„Potřebuju odehrát víc zápasů. A nesmím všechno až tolik řešit, hlavně se učit na kurtu, aby se takové chyby už neopakovaly,“ dodala zklamaně. První dvě utkání na wimbledonské trávě pro Muchovou kvůli nešťastné porážce dostaly hořkou příchuť.

Ale alespoň nasála atmosféru a příště se vrátí silnější. Teď čeká talentovanou Češku krátká pauza a následně návrat na antukové kurty. Vidět by ji měli i diváci doma na turnajích ITF v Olomouci a Praze. Následně se bude Muchová snažit získat místo v kvalifikaci US Open.