Kvitová suverénně prolétla do semifinále. Görgesovou porazila počtvrté v sezóně!

- Tomáš Macák

Poté, co chytla na přelomu dubna a května slinu na antuce, to vypadá, že našla velkou pohodu také na zeleném pažitu. Ve čtvrtfinále birminghamského turnaje narazila Petra Kvitová na svoji letošní oblíbenou soupeřku Julii Görgesovou, kterou v roce 2018 doposud porazila již třikrát. Věci se neměnily ani napočtvrté. Rodačka z Bílovce vyhrála jednoznačně 6:1, 6:4. Cesta za obhajobou vesele pokračuje. Česká republika má v semifinále na podniku ve Velké Británii dvojnásobné zastoupení.

Když se chystaly na vzájemnou partii začátkem února v Petrohradu, moc nemohly vědět, co od sebe čekat, jaká hra na tu druhou tenistku platí.

Bylo to totiž takřka už pět let od jejich posledního střetnutí.

O čtyři měsíce později mohou říct, že se znají jako vlastní boty.

Mezi čtvrtfinále v Birminghamu a zmíněným duelem v Rusku se totiž potkaly ještě v Dauhá a také v rámci Fed Cupu ve Stuttgartu.

Ve všech zmíněných případech byla úspěšnější česká lvice. A nastavený trend pokračuje i na Ostrovech.

Görgesová by nejraději Kvitovou na jakémkoliv tenisovém dvorci pěkně dlouho neviděla. Poražena byla v roce 2018 na všech površích.

Teď neměla Němka sebemenší nárok. Při pohledu na českou tenistku to mohlo vypadat tak, že zrovna absolvuje povedený trénink. Ten Görgesová prohrála 1:6 a 4:6 za 67 minut. 

„Miluji hru na trávě, to je vše,“ zhodnotila jednoduše vítězství velmi spokojená Kvitová přímo z kurtu.

Kdo bude vévodit celému čtvrtfinálovému zápasu ukázala Kvitová již ve druhém gemu první sady, kdy sebrala protivnici podání. Další brejk přidala hned při další příležitosti. 

Ve druhém setu ji na vítězství stačil jediný sebraný servis, a to hned v první hře.

Za celý zápas musela Kvitová čelit pouhým dvěma brejkbolům, které navíc dokázala odvrátit. 

Nyní vyhlíží svoji semifinálovou soupeřku, kterou se stane buď Ukrajinka Svitolinová, nebo rumunská tenistka Buzarnescuová. 

Česká levačka je nyní už jen dvě vítězství od obhajoby loňského titulu. Pro Kvitovou by to mohla být pátá letošní trofej.