První letošní semifinále pro Strýcovou! Curenkovou přehrávala, ta pak skrečovala

- Tomáš Macák

Dlouho se Barbora Strýcová v této sezóně hledala. Až do Roland Garros si procházela nekonečnou krizí. Turnaj v Paříži ji ale nakopl a nyní září. Poté, co ve čtvrtek v Birminghamu porazila Garbine Muguruzaovou, postupuje i dále. Ukrajinku Curenkovou česká tenistka přehrávala a vyhrála první set 7:5. Ve druhé sadě vedla už 3:0, když soupeřka skrečovala. Poprvé v roce 2018 se tak může Strýcová těšit ze semifinále, ve kterém ji čeká Slovenka Rybáriková.

„Wimbledonská vítězka se neporáží každý den,“ mohla napsat ve čtvrtek k instagramovému příspěvku Barbora Strýcová.

Po cenné výhře nad Garbine Muguruzaovou byla velmi spokojená, ne však bez apetitu prodloužit si v Birminghamu svoji misi do semifinálové fáze. To ostatně značil dodatek k oné fotce zveřejněné na sociální síti: „Jedeme dál!“

K tomu měla relativně přijatelnou soupeřku, kterou byla Ukrajinka Curenková, 37. tenistka světa. Strýcová se nezalekla možnosti zahrát si první letošní semifinále a úvodní set vyhrála 7:5. Dařilo se jí i v tom druhém, za stavu 3:0 pak protivnice skrečovala.

Jak proti hvězdné Španělce v osmifinále skončila, tak v pátek pokračovala. Už ve třetí hře připravila soupeřku o podání, nicméně ta oplácela hned v následujícím gemu.

Zlomový okamžik první sady nastal za stavu 5:5, kdy si Strýcová vytvořila tři brejkboly a ten druhý proměnila. Na druhý pokus také ukončila první sadu, jež trvala 59 minut.

Lépe na získaný první set navázat nemohla - hned první gem připravila devětadvacetiletou protivnici o podání a cesta mezi nejlepší čtyřku byla rázem vydlážděná. Po dalším získaném gemu pro Strýcovou si soupeřka vyžádala pauzu na ošetření. Do hry se vrátila, ovšem po další prohrané hře zápas skrečovala.

Na plzeňskou rodačku teď čeká Slovenka Magdalena Rybáriková, která se mezi nejlepší čtyřku protlačila přes slovinskou hráčku Jakupovičovou.