Dobývání Mallorky nekončí. Šafářová poslala domů Azarenkovou

- Tomáš Macák

Strašidelná bilance jediné výhry ze sedmi vzájemných zápasů ji nechala klidnou. Lucie Šafářová v osmifinále turnaje na španělské Mallorce nedala bývalé světové jedničce Viktorii Azarenkové šanci a porazila ji ve dvou setech 6:3 a 6:4. O semifinále se jednatřicetiletá tenistka porve s Němkou Tatjanou Mariaovou.

První zápas, který odehrála Azarenková po porodu, byl právě na Mallorce. Loni zde dosáhla druhého kola.

Za brány stejné fáze turnaje se na největším z Baleárských ostrovů nedostala ani v letošním roce. A postarala se o to česká tenistka.

Lucie Šafářová loni touto dobou zářila v Birminghamu, kde ji až v semifinále vyřadila pozdější šampionka Petra Kvitová. Přesněji řečeno zápas skrečovala. Teď se snaží uspět na jiném místě.

A našlápnuto má k vyrovnání loňského výsledku více než dobře. Zmíněnou bývalou světovou jedničku Azarenkovou porazila brněnská rodačka ve dvou setech 6:3 a 6:4 za 81 minut.

První sadu si jednatřicetiletá hráčka uzmula i přes to, že se nejprve nevyvíjela v její prospěch. V pátém gemu jí Běloruska sebrala podání a ujala se vedení 3:2. Za záchrannou brzdu však zatáhla Šafářová hned vzápětí a brejkla soupeřku zpět.

V další hře se pak úspěšně ubránila dvěma brejkoblům a sama udeřila posléze. Šla do vedení 5:3 a vítězství v prvním setu zpečetila při vlastním servisu.

Ve druhém setu to byla naopak Azarenková, která musela jako první dohánět ztracené podání, nicméně také ona ihned po ztrátě reagovala brejkem. Pak bylo skóre až do osmého gemu vyrovnané.

Následně ale za stavu 4:4 a 15:40 měla Šafářová dva brejkboly a hned první z nich využila.

Poslední krok dokonala s přehledem při vlastním podáním a vyhrála tak 6:4.

Vítězka sedmi titulů na okruhu WTA vylepšila mizernou vzájemnou bilanci s Azarenkovou. Do čtvrtečního souboje vyhrála ze sedmi zápasů jen jediný.

Nyní ji čeká čtvrtfinálová výzva v podobě Němky Mariaové.