Na travnatých kurtech baví víc než jinde! Kyrgios se parádně protweeneroval do čtvrtfinále

- Tomáš Macák

Jako jedna velká zábava zatím vypadá letošní travnatá mise Nicka Kyrgiose. Dokáže propojit krásné efektní údery s celkovým úspěchem v zápase. Ve Stuttgartu mu to vyneslo finále proti Federerovi, v Londýně jeho formu odnesl napřed navrátilec Andy Murray a nyní jeho krajan Kyle Edmund. Ačkoliv před oběma zápasy logicky moc fanoušků přímo na místě neměl, svými kousky donutil publikum nadšeně aplaudovat.

Když chytne slinu, urve se ze řetězu a těžko ho pak někdo zastavuje.

To platí i v případě, že ho něco rozzlobí, nicméně na startu travnaté sezóny vyniká jen v tom pozitivním smyslu slova.

V německém Stuttgartu předváděl Nick Kyrgios minulý týden úžasné výkony, které nestačily jen na samotného krále zeleného podkladu Rogera Federera ve finále celého podniku.

Svým typickým úderem mezi nohami, který je nazývaný jako tweener, nejprve poškádlil domácího Marterera, jiný den zase Španěla Lópeze.

A apetit neopouští bouřlivého Australana ani v jiné destinaci. V londýnském Queen´s Clubu svými údery pořádně zamotal hlavu Andymu Murraymu, který se po takřka roce vrátil na kurty.

Sebevědomí mu narůstá zápas od zápasu. Další Brit na seznamu, další várka tweenerů. Kyrgios proti Kylu Edmundovi opět dvakrát úspěšně vytasil svůj klenot. Především výměna zakončená dokonalým lobem byla pastva pro oči. 

Celkově Kyrgios vyhrál osmifinálové utkání ve třech setech 7:6(3), 6:7(5) a 6:3. Zajímavé je, že proti Edmundovi to pro Kyrgiose byla již sedmá třísetová bitva v řadě. Díky tomu, že tu poslední zvládl, se může těšit z nadcházejícího zápasu proti hráči, kterého obdaroval tweenerem minulý týden - Felicianovi Lópezovi.

Máme čekat další povedené kousky?