Challenger v Popradu: Kolář prolétl do semifinále, Pavlásek svoji bitvu nezvládl

- Petr Sumbal, Tomáš Macák

Ve čtvrtek pokračoval challenger ve slovenském Popradu a v akci jsou čeští singlisté. Nejprve se na kurt postavil Zdeněk Kolář, který vyzval nasazenou sedmičku Dennise Novaka z Rakouska. Kolář převedl suverénní výkon a postoupil mezi nejlepší čtyřku. Do stejné fáze se chtěl dostat také Adam Pavlásek, který však proti Maďarovi Attilu Balazsovi neuspěl. Koláře ještě čekala čtvrtfinálová partie ve čtyřhře po boku Romana Jebavého, ta ale nedopadla podle představ. V Popradu máme svého redaktora, takže se můžete podívat na videa s ohlasy českých tenistů.

Kolář je po rychlém zápase v Popradu v semifinále
Zdeněk Kolář (235.) zvládl na challengeru ve slovenském Popradu čtvrtfinále, když porazil hladce dvakrát 6:2 sedmého nasazeného Dennise Novaka (177.) z Rakouska. V obou setech si sice Kolář jednou prohrál podání, ale svému soupeři ho vždy sebral hned třikrát. V semifinále se Kolář utkáse Slovákem Jozefem Kovalíkem.

Pavlásek na Balazse nestačil
Český tenista Adam Pavlásek (142.) nedoprovodí svého krajana Zdeňka Koláře do semifinále challengeru hraném ve slovenském Popradu. Stopku na antukovém turnaji vystavil třiadvacetiletému hráči Maďar Attila Balazs (206.). Pavláska porazil poměrně hladce ve dvou setech 6:2 a 6:4, díky čemuž se může těšit na souboj o finále proti belgickému tenistovi Athurovi De Greefovi

Kovalík po neuvěřitelném maratonu přehrál Safwata
Slovenský tenista Jozef Kovalík se může radovat z cenného postupu do semifinále challengeru ve slovenském Popradu poté, co porazil egyptského hráče Mohameda Safwata ve třech setech 6:7(7), 7:6(5) a 6:4. Kovalíkovi se povedlo vzchopit z nepříznivého vývoje, když prohrál první set, popáté v letošní sezóně. Čas trvání utkání by seděl spíše k pětisetovému zápasu na grandslamu - oba tenisté se na kurtu zdrželi neuvěřitelně dlouhé tři hodiny a čtyřicet pět minut k tomu.  

Jebavý s Kolářem nezvládli supertiebreak
Na popradském challengeru hájili ve čtvrtfinále čtyřhry české barvy pouze Zdeněk Kolář a Roman Jebavý. Prvně jmenovaný po poledni postoupil do semifinále singla, ovšem dvojnásobný úspěch nakonec neslavil. Dvojici z České republiky překazilo radost srbskošvýcarské duo, které tvořili Nikola Čačič a Luca Margaroli. To vyhrálo velmi těsně 7:6(6), 3:6 a v supertiebreaku 11:9. Kolářovi s Jebavým bylo málo platné, že si v zápase připsali více winnerů, konkrétně 77 oproti 76.

Čtvrtfinále dvouhry
ZDENĚK KOLÁŘ [7] – Dennis Novak (AUT, 177.) 6:2, 6:2
Arthur De Greef (BEL, 295.) – Sergio Gutiérrez-Ferrol (ESP, 238.) 6:2, 7:5
Jozef Kovalík (SVK, 150.) [4] – Mohamed Safwat (EGY, 166.) [5] 6:7(7), 7:6(5), 6:4
Attila Balazs (HUN, 206.) [6] – ADAM PAVLÁSEK (142.) [3] 6:2, 6:4

Semifinále čtyřhry
Galloway (USA), Romboli (BRA) – Brkič (BIH), Pavič (CRO) 6:7(2), 3:6

Čtvrtfinále čtyřhry
JEBAVÝ, KOLÁŘ – Čačič (SRB), Margaroli (SUI) 6:7(6), 6:3, 9:11

Challenger v Popradu den po dni

18.6.
Challenger v Popradu: Kolář přešel přes nasazenou jedničku, Pavlásek nadělil kanára

19.6.
Challenger v Popradu: Šafránek odvrátil tři mečboly, Nejedlý na turnajovou jedničku nevyzrál

18.6.
Challenger v Popradu: Hlavní soutěž rozehraje pět českých deblistů

17.6.
Challenger v Popradu: Nejedlý poprvé v hlavní soutěži! Kvalifikoval se i Šátral

16.6.
Challenger v Popradu: Sobotní maraton zvládla pětice Čechů