Uspěchaný návrat? Murray po prohře vydal překvapivé prohlášení

- Jan Vojkůvka

Britský tenista Andy Murray se v úterý vrátil po více než 11 mesících na kurty a absolvoval svůj první ostrý zápas. Horšího soupeře však bývalá světová jednička snad ani dostat nemohla. S Australanem Nickem Kyrgiosem Murray prohrál po téměř třech hodinách 6:2, 6:7(4), 5:7 a po utkání vyjádřil pochybnosti nad Wimbledonem.

„Nevylučuji, že bych si zahrál v Eastbourne a pak vynechal Wimbledon,“ překvapil Murray na tiskové konferenci. „Nevylučuji ani, že bych příští týden mohl turnaj vynechat a zkusil bych se dát dohromady při nějakých exhibicích, abych se připravil na Wimbledon,“ podotkl Brit.

Bývalá světová jednička tím dala prostor ke spekulacím, zda jeho návrat na kurty nebyl až příliš uspěchaný. Nehrál dlouhých 11 měsíců, přičemž poslední soutěžní zápas absolvoval právě ve Wimbledonu v minulé sezoně. Od té doby marodil s kyčlí, jež ho trápí už od dětství.

Murray přiznal, že Wimbledon byl jedním z cílů, ale postupem času si uvědomuje, že by případný zápas na pět setů nemuselo jeho tělo zvládnout. „Nejsem si ještě jistý,“ uvedl. „Jsem šťastný, že jsem si mohl zahrát zápas. Příliš jsem netrénoval, údery zkouším teprve pár týdnů.“

„Jsem rád, že jsem absolvoval tenhle zápas. Kdyby to ale bylo na pět setů, což by mohla být další hodina a půl, pak by to pro mě bylo hodně těžké,“ přiznal pochybnosti o připravenosti na svátek, jakým turnaj v All England Clubu je.

Zda se Murray nakonec na londýnském grandslamu představí, napoví až příští dny. „Musím si to dobře promyslet, dát tomu pár dnů a promluvit si o tom s týmem. A uvidíme,“ dodal.