VIDEO: Příští soupeřka Kvitové hystericky seřvala sudí a málem nepřišla na ceremonii

- Petr Sumbal

Johanna Kontaová při včerejším finále v Nottinghamu ukázala, že se dokáže na kurtu pořádně rozpálit, pokud se jí něco nelíbí. V zápase proti Australance Ashleigh Bartyové, který nakonec ve třech setech prohrála, jí konkrétně vadila chyba čárové rozhodčí. „Tohle je absolutní výsměch!“ řvala jako utržená ze řetězu na umpairovou rozhodčí a poté málem nepřišla ani na předávání trofeje. Zítra na tuhle britskou ďáblici narazí už v prvním kole turnaje v Birminghamu Petra Kvitová.

Na tohle finále Johanna Kontaová jen tak nezapomene, vzpomínky na něj však rozhodně nebude mít příjemné. Britská jednička totiž na domácí půdě v Nottinghamu podlehla Australance Ashleigh Bartyové po více než dvouhodinové bitvě po setech 3:6, 6:3, 4:6. Mnohem víc než prohrané finále ji však dopálila chyba čárové sudí, po které doslova hystericky seřvala rozhodčí na umpairu.

„Byla to lajna a vy to přece musíte vědět,“ říkala směrem k rozhodčí Kontaová ještě poměrně klidným hlasem, když se se vztyčeným ukazováčkem blížila k umpairu. Jak ale její monolog směrem k rozhodčí pokračoval, začala být Kontaová čím dál tím víc nepříčetná. „Tohle je absolutní výsměch. My tady dřeme do morku kostí a vy děláte rozhodnutí, která ovlivňují naše životy, jste si toho vůbec vědoma?“ zakončila svou peprnou řeč Kontaová.

Nutno říci, že rozhodčí na umpairu byla výlevem Kontaové tak zaskočená, že se nezmohla na jediné slovo. Rozhořčená Britka následně po své porážce okamžitě opustila kurt a zamířila do šatny. Už to dokonce vypadalo, že si nepřijde ani pohár pro finalistku, nakonec se ale na závěrečnou ceremonii vrátila a poblahopřála Ashleigh Bartyové k vítězství.

„Upřímně gratuluji Ash k jejímu vítězství,“ říkala už klidnějším hlasem stále viditelně rozmrzelá Kontaová. „Je jednou z nejmilejších holek na okruhu a je hrozně těžké proti ní hrát, zvlášť na tomto povrchu. Snažila jsem se, jak nejlépe jsem mohla, ale nestačilo to. I tak je to pro mě velice dobrý výsledek.“

Už zítra temperament aktuálně 22. hráčky světa pocítí také Petra Kvitová, protože los tyto dvě tenistky postavil proti sobě už v prvním kole travnatého turnaje v Birminghamu. Kvitová se bude snažit úspěšně vkročit za obhajobou titulu, přičemž loni porazila ve finále právě včerejší přemožitelku Kontaové Bartyovou.