Comeback po téměř roční pauze! Murray se vrátí už příští týden, čeká ho náročný test

- Jan Vojkůvka

Možná trochu nečekaný návrat bývalé světové jedničky, která si ale dobu a místo pro comeback nemohla vybrat lépe. Brit Andy Murray po vleklých problémech s kyčlí, a 342 dnech bez soutěžního zápasu, zkusí svou připravenost na londýnském turnaji v Queen's. Hned první utkání bude ale ostrým testem.

„Je to jedenáct měsíců, co jsem nehrál, takže se už nemůžu dočkat,“ cituje Murrayho deník The Telegraph. „Když nehrajete tak dlouho, objeví se spousta pochybností. Při návratu po zranění nikdy přesně nevíte, jestli budete opravdu připraven. Ale hrozně se těším a doufám, že budu hrát dobrý tenis.“

Soupeřem pro úvodní kolo bude pro Murrayho, který téměř celý rok neodehrál žádný zápas na okruhu ATP, Australan Nick Kyrgios. Mladý bouřlivák se přitom nachází ve výborné formě a travnaté dvorce mu sedí. Ani hrozící porážka však nemůže zkalit Murrayho radost.

„Na trávě hraje neskutečně dobře,“ upozorňuje Murray. „Je to vždy těžký soupeř, má fantastický servis a je velmi talentovaný. A také nevypočitatelný. Pozitivní ale je, že se nejspíš nebudou hrát dlouhé výměny,“ těší se bývalá světová jednička.

Skotský tenista si dává před svým návratem pořádně zabrat a v pátek absolvoval náročný dvouhodinový tréninkový zápas se svým krajanem Cameronem Norriem, současnou britskou dvojkou.

„V posledních týdnech jsem hodně trénoval a budoval fyzičku každý den. Zhruba před týdnem jsem pak začal hrát sety,“ podotýká wimbledonský šampion. „Takže jsem odehrál tak sedm, osm setů a chtěl jsem vědět, jak se budu cítit po odehrání několika setů v řadě s Camem.“

„Ráno jsem pak byl vyšetřen svým fyzioterapeutem, jestli se něco nepokazilo třeba s mojí kyčlí, což by se mohlo stát při únavě, a obzvlášť, když s ní mám pořád problémy. Ale nestalo se tak. Všechno vypadalo pozitivně a rozhodl jsem se do toho jít,“ dodává s vyhlídkou prvního turnaje od loňského Wimbledonu.