Plíšková vyrazí do Wimbledonu s hokejistou Pastrňákem

- Jan Vojkůvka

Zatímco hokejová sezona má ve výrazné většině přestávku, tenisovou čeká za necelý měsíc další velký vrchol, kterým je travnatý Wimbledon. Do slavného All England Clubu se pochopitelně chystá i Kristýna Plíšková, kterou bude podporovat i bostonský Medvěd David Pastrňák. „V papírech jsem jako Kristýnin fyzioterapeut, tak snad se jí nic nestane,“ smál se v rozhovoru pro deník Sport.

Hokej a tenis k sobě má, ač jsou to výrazně odlišné sporty, k sobě blízko od pradávna. Vždyť dvojnásobný vítěz Wimbledonu Jaroslav Drobný byl sám vynikajícím hokejistou a mistrem světa z roku 1947. Lásku k tenisu tak i s jeho odkazem nadále chovají hokejisté i v dnešní době.

Výjimkou není ani David Pastrňák, jeden z nejtalentovanějších českých hráčů své generace a opora Bostonu Bruins v zámořské NHL. I on tenis miluje. „Hraju ho, i na něj koukám,“ svěřil se v rozhovoru pro deník Sport Pastrňák. „Totéž fotbal. V létě mě tyhle sporty baví, pomáhají mi udržet se v kondici a trochu zapomenout na hokej.“

Díky přátelství s hokejistou Davidem Volkem se zná i s jeho přítelkyní Kristýnou Plíškovou, dlouhodobou členkou elitní světové stovky, kterou pojede podporovat do slavného All England Clubu, na svůj první grandslam v životě. „Pojedu tam fandit Kristýně. Pozvala mě, abych přijel. Rád jsem to přijal a moc se tam těším. Na Wimbledonu jsem ještě nikdy nebyl, ale slyšel jsem, že je to tam moc hezké,“ podotkl pro deník Sport.

„V papírech jsem napsaný jako Kristýnin fyzioterapeut, tak doufejme, že se jí nic nestane a nebude potřebovat moji pomoc,“ smál se český hokejista s tím, že se jedná pouze o oficiální administrativu kvůli vstupu na kurty. „S lékárničkou mě na kurtu asi neuvidíte. Jedu tam jako fanoušek,“ dodal.