Jako sexsymbol se necítím, říká Nadal. Styk před zápasem přirovnal k jedení rizota

- Filip Lefenda

Mezi ženami se pro svou slávu a vypracovanou figuru těší velké přízně, horlivé nápadnice si však musejí nechat zajít chuť. Tenhle pyrenejský hřebec byl již dávno zkrocen – se svou současnou přítelkyní Mariou Franciscou Perellovou je Rafael Nadal již dlouhých dvanáct let.

Světová jednička proto tvrdí, že podobný zájem okolo své osoby už tolik nevnímá. „Nepovažuji se za žádný sexsymbol, jsem jen sportovec,“ řekl v rozhovoru pro italský server Donna Španěl, který v minulosti nafotil i odvážnější fotografie po boku izraelské modelky Bar Rafaeliové, někdejší partnerky známého herce Leonarda DiCapria, či videoklip s kolumbijskou popovou hvězdou Shakirou.

„Není to zrovna můj svět,“ culila se dále světová jednička, která musela čelit i stále obvyklejší otázce pokládané vrcholovým sportovcům. Jak to má Nadal se sexem před zápasem? Odpověď byla vskutku lišácká. „Řeknu to takto – když hrajete zápas ve čtyři odpoledne, nenacpete se před ním rizotem. Dále to asi rozvádět nemusím,“ smál se čerstvě jedenáctinásobný vítěz Roland Garros.

Ten je se svou přítelkyní Mariou Franciscou už dvanáct let. V čem tkví kouzlo jejich vztahu? „To vám hned objasním. V porozumění, respektu a absolutní důvěře,“ uvedl dvaatřicetiletý hráč, který ještě dodal: „Nemám rád věčně kritizující lidi. Rozumím si s těmi, kteří myslí pozitivně. Takoví mi dodávají sebevědomí,“ uzavřel populární Rafa, že i právě taková je jeho dlouholetá láska.