Zubr Cup: Finále sester Pantůčkových ovládla v Přerově Gabriela, Magdu dorazila kanárem

- Filip Lefenda

Pikantní souboj byl k vidění na turnaji v Přerově. Tamější Zubr Cup vyvrcholil finálovým derby sester Pantůčkových, v němž se podstatně lépe dařilo o čtyři roky starší Gabriele. Ta zdolala svou devatenáctiletou sestru Magdalénu na čtvrtý pokus vůbec poprvé, když jí od stavu 4:4 v prvním setu nepovolila ani gem a zvítězila za hodinu a devět minut 6:4 a 6:0.

Přerovské finále bylo soubojem hráček, které během celého týdne neztratily na Hané ani set. Mírnou favoritkou byla v žebříčku lépe postavená Magdaléna, která ovládla všechny předchozí vzájemné duely. Ty se konaly od roku 2015 pravidelně každý rok, na čtvrtý pokus už se však radovala Gabriela.

Ta vstoupila do utkání rychlým brejkem, za stavu 4:2 se však na returnu předvedla i Magdaléna, která posléze na servisu výsledek srovnala. Drama se však nakonec vůbec nekonalo. Gabriela následně uhrála podání a v desáté hře zakončila sadu na příjmu.

Ve druhém setu byla dominance třiadvacetileté Češky ještě rapidnější, když své sestře nepovolila překvapivě ani gem. Po vítězství 6:4 a 6:0 se tak Gabriela Pantůčková raduje z prvního letošního titulu, vůbec poprvé pak ovládla podnik s dotací patnácti tisíc dolarů.

Zubr Cup, Přerov (ženy, CZE, 15 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
MAGDALÉNA PANTŮČKOVÁ (572.) – GABRIELA PANTŮČKOVÁ (698.) 4:6, 0:6


Galerie