Sourozenecké derby! Krásné české sestry se poperou o titul v Přerově

- Petr Sumbal, Jan Vojkůvka

Zubr Cup se nemohl dočkat lepšího vyvrcholení. Až bude v sobotu zahájeno finálové utkání, vyrazí na přerovskou antuku sesterské duo Gabriela a Magdaléna Pantůčkovy. Hráčky, které pořadatelé turnaje favorizovali ještě před samotným losem, čeká už čtvrté vzájemné klání a starší Gabriela se pokusí prolomit smůlu a sérii porážek s mladší Magdalénou.

Obě jsou tenisové světoběžnice. Obě byly vedeny k lásce ke sportu, své kariéry rozjížděly zejména na chorvatské antuce a jsou velmi talentovanými hráčkami. Zatímco Gabriela nahlédla už dokonce do třetí světové stovky, maximem Magdalény bylo 445. místo světa. To však nejsou mety, s nimiž by se obě sestry hodlaly spokojit.

Na turnaj v Přerově jely jako favoritky místních pořadatelů, ač papírově se Magdaléna stala „až“ čtvrtou nasazenou a Gabriela figuruje dokonce mimo nasazené hráčky. Do finále však shodně prošly bez ztráty setu a v semifinálových zápasech doslova dvorci dominovaly. Své zápasy měly pod kontrolou a dokonce se předháněly v tom, která z nich zakončí duel dříve.

„Hrály jsme deset metrů od sebe, tak jsem všechno slyšela. Hrály jsme úplně stejně, takže mě to pohánělo,“ smála se Gabriela po vítězství nad Ruskou Marií Marfutinovou (6:2, 6:2). „Byla o pár míčků přede mnou, ale nemohla jsem se tím zatěžovat, protože by to bylo špatné. Ale dohrála jsem to nakonec o nějaké dva míčky dřív,“ přidala se se smíchem Magdaléna.

Devatenáctiletá Magdaléna přehrála v českém derby Dianu Šumovou 6:3, 6:2 a doufá, že naváže na své tři předchozí vítězství nad svou o čtyři roky starší sestrou. „K tomuhle nemám slov,“ podotkla Gabriela, jež naopak chce svou smůlu prolomit a také ukončit dlouhé čekání na titul, které se táhne od října 2016.

„Tohle finále je za odměnu a jsem za něj ráda,“ řekla skromně Magdaléna, vítězka květnového podniku v turecké Antalyi. „Dopadlo to tu nejlépe, jak mohlo,“ přitakala Gabriela.

Jediní, kdo moc radost ze společného finále nemají, jsou nejspíš rodiče obou tenistek, kteří vzájemné duely svých dcer příliš v oblibě nemají.

„Ti nepřijdou, no,“ špitla Gabriela s širokým úsměvem. „Já myslím, že přijdou,“ zasmála se Magdaléna.

„Mně říkali, že ne,“ otočila se na ni se smíchem její starší sestra. A tak se o jejich účasti při souboji o trofej rozhodne nejspíš až pár hodin před zápasem.

Finále přerovského Zubr Cupu je v sobotu naplánováno v 10:00.