Vítězný návrat! Federer postupuje ve Stuttgartu do čtvrtfinále

- Jan Havlovic

Roger Federer je zpět! Šestatřicetiletý švýcarský tenista odehrál první soutěžní utkání po bezmála třech měsících. A návrat to byl vítězný. Federer si v osmifinálovém souboji v německém Stuttgartu poradil s domácím Mischou Zverevem, kterého porazil po setech 3:6, 6:4 a 6:2. „Jsem šťastný, že jsem zpět,“ povídala světová dvojka bezprostředně po utkání.

Poslední zápas odehrál Federer na konci března v Miami. Od té doby pouze odpočíval a trénoval na travnatou sezonu. Po třech měsících se jeden z nejlepších tenistů světové historie vrátil do turnajového kolotoče. A vítězně!

Federer si na úvod v německém Stuttgartu poradil s domácím Mischou Zverevem, kterého porazil po setech 3:6, 6:4 a 6:2. „Tři měsíce jsou dlouhá doba,“ smál se Švýcar v rozhovoru bezprostředně po konci zápasu.

„Bylo to obtížné. V prvním setu jsem promarnil některé šance, čehož soupeř využil,“ hodnotil Federer začátek duelu. „Ve druhé sadě jsem měl trochu štěstí, ale poté jsem už našel svůj rytmus,“ pochvaloval si Federer, který celé utkání zakončil ostrým forhendem a mohl vítězoslavně zatnout pěst.

I samotnému Federerovi se určitě ulevilo. V loňském roce totiž návrat po dlouhé pauze nezvládl, když ve Stuttgartu prohrál s Němcem Haasem. „Jsem opravdu šťastný, že jsem zpět. Byl to skvělý vstup do turnaje,“ dodala závěrem světová dvojka, kterou čeká ve čtvrtfinálovém souboji lepší z dvojice Pella, Gunneswaran.