Nadal v Queen’s Clubu startovat nebude. Světová jednička se omluvila kvůli únavě

- Jan Havlovic

Rafael Nadal se na letošním turnaji v londýnském Queen’s Clubu nepředstaví. Světová jednička se pořadatelům ve středu odpoledne omluvila. Důvodem je únava po náročné antukové sezoně, během které Nadal odehrál 25 zápasů. „Moc mě to mrzí, ale mluvil jsem s doktory a musím naslouchat svému tělu,“ říká světová jednička v oficiálním prohlášení.

Nadal hned po vítězství na Roland Garros uvažoval, že travnatou sezonu úplně vynechá. Zatím se k tomuto kroku neuchýlil, ale odhlásil se z turnaje v Queen’s Clubu, na kterém měl otestovat svou formu na travnatém povrchu před Wimbledonem. Není tak vůbec jasné, zdali se dvaatřicetiletý tenista na třetím grandslamu letošní sezony vůbec představí.

„Chtěl bych se omluvit organizátorům a hlavně fanouškům, kteří doufali, že mě zase uvidí hrát. Mluvil jsem s doktory a musím naslouchat tomu, co mi mé tělo říká,“ říká Nadal v oficiálním prohlášení.

Na rozhodnutí Nadala se zjevně podepsala únava z náročné antukové sezony, během které odehrál Španěl 25 zápasů a získal čtyři trofeje. „Poslední týdny pro mě byly pořádně náročné. Už teď se těším, až se v Queen’s clubu představím příští rok,“ dodal Nadal.

Fever-Tree Championships tak přišel o svou hlavní hvězdu. I tak však pořadatelé nemusí věšet hlavu. V pondělí potvrdil účast Novak Djokovič a velkým lákadlem bude pro fanoušky návrat Andyho Murrayho. Na turnaji, který je na programu již příští týden, nebudou chybět také Švýcar Wawrinka, Argentinec Del Potro nebo Chorvat Marin Čilič.