WTA

Fanoušci volí hráčku měsíce května. Hlasovat můžete pro Petru Kvitovou

- Jan Havlovic

Organizace WTA tradičně vyhlašuje anketu o nejlepší hráčku měsíce. Tentokrát se do osudí dostala čtveřice hráček, mezi kterými nechybí Petra Kvitová! Česká tenistka získala v květnu hned dvě trofeje a držela sérii třinácti zápasů bez prohry. O ocenění bojují také Ukrajinka Svitolinová, Američanka Stephensová a Rumunka Halepová.

Petra Kvitová se dostala mezi vybranou čtveřici zcela oprávněně. Osmadvacetiletá tenistka totiž v první polovině května decimovala konkurenci, když vyhrála hned dva tituly – v Praze a v Madridu. Kvitová také držela sérii třinácti výher v řadě, která skončila až ve třetím kole Roland Garros.

Světová osmička bojuje o tohle ocenění již podruhé v tomto roce. Kvitová triumfovala v únoru, kdy rovněž vyhrála dva tituly. Šanci na vítězství v této anketě má i nyní.

Velkou konkurentkou Kvitové bude Simona Halepová, která nenašla na Roland Garros přemožitelku a získala svůj premiérový grandslamový titul v kariéře. Právě tyhle dvě tenistky pojí velmi přátelský vztah. Byla to právě Kvitová, která rumunskou hráčku po každém prohraném finále povzbuzovala. Češka byla také mezi prvními gratulantkami po pařížském finále.

O ocenění hráčky měsíce usiluje také Ukrajinka Elina Svitolinová, která ovládla turnaj v italském Římě. Fanoušci mohou hlasovat také pro Američanku Sloane Stephensovou, která se blýskla finálovou účastí na Roland Garros.

O vítězce květnové ankety o nejlepší hráčku měsíce můžete rozhodnout právě vy, fanoušci. Hlasovat můžete pro svou favoritku ZDE.