Tenis na ledě! Vekičová si vyzkoušela kluziště v Nottinghamu

- Jan Havlovic

Pořadatelé turnaje Nottingham Open si připravili pro obhájkyni loňského titulu Donnu Vekičovou vskutku nevšední zážitek. Jednadvacetiletá tenistka obula brusle, vzala do ruky raketu a vyrazila na led zimního stadionu v Nottinghamu, kde si si krátce zahrála tenis s útočníkem místních Panterů Robem Lachowiczem.

Činovníci různých tenisových turnajů se často trumfují v tom, kdo vymyslí pro své hlavní tenisové hvězdy pestřejší program. Díky tomu se například Marin Čilič podíval až na samotný vrchol sochy Krista Spasitele v Rio de Janeiru. S pořádně pestrým programem se nyní vytasili také pořadatele turnaje Nottingham Open.

Ti si připravili pro obhájkyni loňského titulu Chorvatku Vekičovou netradiční sportovní aktivitu. Jednadvacetiletá Chorvatka obula brusle, navlékla chárniče, vzala do ruky raketu a vyrazila s tenisákem na led zimního stadionu v Nottinghamu.

Vekičová si na vlastní kůži vyzkoušela, jaké je to hrát tenis v bruslích na ledové ploše. Podle opatrných pohybů bylo vidět, že si Chorvatka na bruslích není příliš jistá. To její sparing partner – hokejový útočník klubu Nottingham Panthers Rob Lachowicz byl při bruslení značně aktivnější.

Chorvatku zjevně netradiční aktivita dobře naladila. Vekičová totiž v úterý úspěšně zahájila cestu za obhajobou loňského titulu, když vydřela výhru nad domácí Gabriellou Taylorovou po setech 7:5, 5:6 a 7:6(3). Další soupeřkou Vekičové bude Běloruska Lapková.