Opět sama! Ostapenková ukončila po půl roce spolupráci s trenérem

- Jan Vojkůvka

Není to ani zdaleka vydařená sezona bývalé světové pětky Jeleny Ostapenkové. Obhájkyně titulu z Roland Garros vypadla v Paříži hned v prvním kole a jediným letošním úspěchem byl postup do finále v Miami. Není tak divu, že se Lotyška poohlíží po určitých změnách a ty první nastaly v trenérském týmu.

Poté, co minulý rok Ostapenková ukončila spolupráci s Anabel Medinaovou, jež se stala kapitánou španělského fedcupového týmu, najala zkušeného Davida Taylora. S ním se však po neúspěchu na French Open rozhodla nadále nespolupracovat.

S Taylorem ukončila pracovní poměr po pouhém půl roce a nadále se bude spoléhat zejména na rady své maminky Jeleny Jakovlevové, a to minimálně do doby, než si najde trenéra nového.

Ostapenková se po neúspěchu na pařížském grandslamu propadla z elitní světové desítky na 12. příčku. Před ní je navíc náročná travnatá sezona, během které bude obhajovat čtvrtfinále ve Wimbledonu.

Sám David Taylor však dlouho bez práce nezůstane, domluvil se totiž na angažmá u Američanky Madison Keysové. To se dotkne její dosavadní trenérky Lindsay Davenportové, jež podle Taylora ztratí pozici hlavního kouče Keysové.