Kolize s koncertem vyřešena! Finále Fed Cupu proti Američankám přivítá O2 arena

- Jan Vojkůvka

Finálové utkání Fed Cupu mezi českými a americkými tenistkami, které se střetnou 10. a 11. listopadu, se odehraje v pražské O2 areně na tvrdém povrchu. Pro zápasy o týmovou trofej bude připravena kapacita 15 000 míst. Zároveň se také podařilo vyřešit i termínovou kolizi s koncertem kapely Škwor, která měla halu dlouhodobě zamluvenou.

„Jménem organizátorů bych rád poděkoval hudební skupině Škwor, která měla na termín finále dlouhodobě zamluvenou O2 arenu, ale velmi ochotně se s námi domluvila na změně termínu a svůj koncert posunula,“ uvedl za organizátory majitel agentury Miroslav Černošek.

Ačkoliv se finále uskuteční až v polovině listopadu, pořádající agentura Česká sportovní chystá s předstihem tradiční předprodej vstupenek. „Zahájení předprodeje je naplánováno po prázdninách v prvním zářijovém týdnu,“ řekl Černošek.

„Kapacita O2 areny bude pro finálové utkání 15 000 míst. Trochu modifikujeme vestavbu tribun ve spodním patře, aby byly ochozy kompaktnější,“ dodal.

Spokojený s místem konání finále je i kapitán českého týmu Petr Pála. „Pokud jde o místo, byla volba jednoznačná. V Česku není jiná hala, ve které by se finále mohlo hrát,“ řekl Pála. „Z minulosti dobře víme, jak to ve vyprodané O2 areně vypadá, a už dnes se proto těšíme na atmosféru plného hlediště.“

Pálovi se zamlouvá rovněž výběr povrchu, na kterém se finále bude hrát. „O povrchu jsem se radil s hráčkami a volba padla na osvědčený tvrdý povrch Novacrylic Ultracushion, na kterém jsme hráli naposledy v únoru první kolo proti Švýcarkám,“ podotkl lodivod fedcupového týmu.