Federer údajně poprvé změní sponzora. Nově bude Švýcara oblékat značka z Asie

- Jan Havlovic

Roger Federer možná v nejbližší době změní jednoho ze svých hlavních sponzorů. Šestatřicetiletému tenistovi totiž brzy vyprší smlouva s Nike a Švýcar se rozhodl kontrakt neprodloužit. Dle dosud nepotvrzených informací bude vítěze 20 grandslamových trofejí nově oblékat japonská značka Uniqlo.

Federer je se světoznámou značkou Nike spjatý po většinu své tenisové kariéry a jiného sponzora oblečení nikdy neměl. Nyní se však prý chystá velká změna. Švýcarská tenisová legenda totiž dle několika novinářských zdrojů neprodlouží kontrakt s Nike a nově se upíše japonské značce Uniqlo.

Překvapivá zpráva pořádně zatřásla tenisovým světem. Federer totiž neměl na kurtu v soutěžním zápase nikdy jiné věci, než od věhlasné značky s fajfkou ve znaku. Lukrativní smlouva vynášela švýcarskému tenistovi 10 milionů dolarů ročně.

Pokud si však Federer skutečně se zástupci japonské značky „plácne“, finančně si výrazně polepší. Podle informací deníku Times by totiž nová smlouva Švýcarovi vynesla až 30 milionů dolarů za rok.

Uniqlo již delší dobu shání ambasadora světových měřítek, ve „stáji“ této značky je aktuálně pouze domácí hvězda Kei Nišikori. V loňském roce navíc přešel ke konkurenčnímu Lacoste jiný tenista – Srb Novak Djokovič. Federer by musel, za předpokladu, že s Uniqlo skutečně podepíše smlouvu, řešit problém s obuví. Uniqlo totiž boty vůbec nevyrábí.

Podle švýcarských médii je již smlouva mezi Federerem a Uniqlem podepsána. Držitel dvaceti grandslamových trofejí by tak mohl v novém oblečení nastoupit již na červencovém Wimbledonu.