Dojemné věnování do tenisového nebe. Jana by na mě byla pyšná, hlesla Krejčíková

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: „Možná že pořád jenom sním,“ říkala nevěřícně Barbora Krejčíková, když jí začalo docházet, co s Kateřinou Siniakovou právě dokázala. Jsou šampionky Roland Garros! Hned po zápase začaly společně prohlížet krásnou trofej, kterou dostaly. „1990 – Novotná, Suková. A za rok 2018 tam budeme my!“

Nedávno zesnulá Jana Novotná, legendární česká šampionka – to byla osoba, které hned na kurtu Krejčíková svůj úspěch věnovala. Novotná ji v posledních letech svého života trénovala a nepřestávala věřit v její schopnosti.

„Byla to motivace i kvůli Janě. Vždycky si přála, aby se mi něco takového povedlo, hrozně moc mi fandila. Myslím, že by na mě byla pyšná,“ řekla pak se slzami v očích dojatá Krejčíková po finálovém zápase, který Češky jasně opanovaly.

„Ve dvaadvaceti jsme s Katkou vyhrály grandslam, což se spoustě holek nepovede nikdy,“ pokračovala Krejčíková v nevěřícném tónu a nespouštěla oči z lesknoucí se trofeje. „Těšíme se, až tam budeme obě zapsané i my. Zůstaneme tam už navěky, to je neskutečné... Říkám si, že třeba pořád jen sním.“

Dojetí neskrývala ani její parťačka Kateřina Siniaková. „Nepopsatelný zážitek, už nám to nikdo nevezme,“ zaculila se při pohledu na pohár. Na něm se jména ryze českého páru objeví poprvé od roku 2011, kdy titul v Paříži vyhrála Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou.

Teď se zdá, že úspěšná „háčka“ budou mít podobně zářící následovnice. „My s Bárou můžeme být skvělý pár, známe se a víme, co od sebe čekat. Tady se to naplno projevilo,“ věřila si Siniaková, že senzačním titulem z Roland Garros jejich úspěšné tažení nekončí.

 

Champions @rolandgarros ❤️

Příspěvek sdílený Barbora Krejcikova (@bkrejcikova),Čen 10, 2018 v 4:32 PDT

I když kdo by to byl před turnajem řekl, že dvaadvacetileté duo na konci Roland Garros pozvedne nad hlavu trofej pro vítězky? Krejčíkové a Siniakové se na předešlých turnajích moc nedařilo, navíc Krejčíková přijížděla do Paříže zraněná. Ke všemu ještě přišly velice těžko vydřené výhry v prvních kolech soutěže.

„Protrápily jsme se prvními koly, ale nakonec jsme ukázaly, jak silné dokážeme být,“ chválila Siniaková odolnost zarputilých Češek. „Jsme šťastné, jak jsme to zvládly. I když se nedařilo, tak jsme pořád bojovaly a sešlo se to ve finále úplně úžasně,“ doplnila ji zase Krejčíková.

Úspěšná česká dvojka spolu plánuje hrát dál minimálně do konce tohoto roku. Po zbytek sezony už ale bude Siniaková s Krejčíkovou pořádně sledovaným párem, na který si dá každý pozor. Zároveň se čeští fanoušci můžou těšit, co spolu Češky předvedou na dalších grandslamech.

Už před pěti lety společně vyhrávaly tituly na těch juniorských. Přechod mezi dospělé se jim tak povedl na jedničku. Teď jen doufají, že úspěch z Paříže je nakopne i k singlovým cílům. Vždyť také ve dvouhře patřily obě tenistky dřív ke světové juniorské špičce.

„Obě dvě trénujeme a makáme, abychom naše schopnosti ukázaly i v singlu. Tenhle úspěch nám určitě dodá sebevědomí a můžeme to brzy prolomit,“ řekla Siniaková, pro kterou je zatím maximem ve dvouhře třetí kolo grandslamu. Krejčíková hrála hlavní soutěž letos na Roland Garros vůbec poprvé a těsně vypadla v prvním kole s Karolínou Plíškovou.

Teď ale věří, že brzy bude ještě úspěšnější. A znovu dokáže, že Jana Novotná v ní věřila právem.