French Open: Krejčíková se Siniakovou slaví premiérový titul, Nadal zničil Thiema

- Petr Sumbal, Filip Lefenda

Česko má další grandslamové vítězky! Dvojice Barbora Kejčíková, Kateřina Siniaková ve finále deblu na Roalnd Garros porazila Japonky Eri Hozumiovou a Makoto Ninomijaovou po takřka bezchybném výkonu dvakrát 6:3. Definitivní tečku udělalo za pařížským grandslamem finále dvouhry mužů. To si podmanil Rafael Nadal, jenž nepovolil Thiemovi ani set a ovládl tak francouzský turnaj už pojedenácté v kariéře.

Mladé Češky mají životní úspěch, získaly debový titul (6:3, 6:3)
Jsou mladé, jsou sebevědomé a nyní už si také mohou říkat grandslamové vítězky. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou se na French Open probojovaly do prvního společného grandslamového finále, a to hned vyhrály, když japonskou dvojici Eri Hozumiová, Makoto Ninomijaová porazily dvakrát 6:3.

České tenistky nevstoupily do zápasu dobře, soupeřky při podání Krejčíkové hned v úvodním gemu pustily do brejku. To bylo však naposledy, kdy se ocitly v utkání Japonky ve vedení. Od druhé hry, kdy Češky získaly brejk zpátky, už to byly ony, které jasně diktovaly tempo zápasu.

Hlavně Siniaková předvedla ve finálovém utkání výborný výkon. Mladší z obou hráček skvěle servírovala a hlavně se prezentovala výbornou hrou na síti, kde neustále naznačovala přeběhy a tím značně zlobily obě japonské hráčky. Barbora Krejčíková také postupně zvedla svou hru a také působila na kurtu velmi jistým dojem.

Ve druhém setu Češky rychle získaly náskok jednoho brejku a ten si už poté bez větších obtíží pohlídaly až do samotného konce zápasu, soupeřkám nedovolily jediný brejkbol. Utkání poté Češky uzavřely čistou hrou při podání Japonek, skočily si do náručí a mohly si vychutnávat první okamžiky jakožto grandslamových vítězek.

Nadal ovládl pojedenácté v kariéře Roland Garros (6:4, 6:3, 6:2)
Rafael Nadal (1.) obhájil titul na Roland Garros, když porazil ve finále jednoznačně 3:0 na sety Dominica Thiema (8.). Rakušan je jediným hráčem, který dokázal v posledních dvou letech španělskou světovou jedničku na antuce porazit, v Paříži se ale potácel s úspěšností servisu a prohrál po dvou hodinách a 44 minutách 4:6, 3:6 a 2:6. Nadal ovládl francouzský antukový grandslam už pojedenácté v kariéře, celkově pak slaví sedmnáctý titul z turnaje velké čtyřky.

Podrobně se utkání věnujeme v samostatném článku.

Kurt Philippa-Chatriera
Hozumiová, Ninomijová (obě JPN) – KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ [6] 3:6, 3:6
Rafael Nadal (ESP, 1.) [1] – Dominic Thiem (AUT, 8.) [7] 6:4, 6:3, 6:2