Stephensová si smlsla na novinářích: Píšete bláboly. Ty a ty a ty!

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Když loni vyhrála Sloane Stephensová US Open, zdálo se, že s novináři bude jedna ruka. Američanka s médii vtipkovala a ochotně odpovídala na každou otázku. O to větší kontrast přišel teď na Roland Garros. „Vy média jste moji největší nepřátelé,“ řekla Stephensová po finále proti Simoně Halepové a ukázala v sále na konkrétní neoblíbené novináře.

I když tenisti většinou říkají, že zprávy o své osobě nečtou, opak bývá pravdou. Důkazem je právě Stephensová, kterou namíchlo, jak o ni psali někteří tenisoví novináři na Twitteru před začátkem Roland Garros.

„Ráda bych tady teď něco řekla. Vy všichni tady jste psali, že mimo Spojené státy mám negativní bilanci a že nedokážu vyhrát zápas,“ začala Američanka ráznou řeč k novinářům po finálovém zápase, který prohrála ve třech setech se světovou jedničkou Halepovou.

„Myslím, že jsem si tady nevedla tak špatně, když jsem se dostala do finále. Takže byste teď možná měli napsat o tom,“ užívala si Stephensová slova, která v sobě nejspíš delší dobu dusila. „Ale vy radši píšete, že mám někde skóre 0:8. Bla, bla, bla. A jseš to ty, ty a ty!“ zakončila americká tenistka neskutečný proslov tím, že jednotlivé neoblíbené novináře přímo na tiskové konferenci označila prstem.

Načež dostala otázku, jestli právě to bylo důvodem, proč ve svém finálové proslovu na kurtu v Paříži poděkovala téměř všem, jen ne médiím. „Přesně tak, vy média jste totiž moji největší nepřátelé,“ podotkla Stephensová.

Podrážděnost vůči médiím se u pětadvacetileté Američnky nejspíš zrodila po loňském US Open. Stephensová totiž následně zažívala kocovinu šampionek – prohrávala jeden zápas za druhým a vše vyvrcholilo na Australian Open, kde vypadla hned v prvním kole, což byla její desátá porážka v řadě. Nepříjemných otázek novinářů si tak užila dost. 

Od jara ale Stephensová předvádí skvělé výkony, což dokázala i finálovou účastní na letošním Roland Garros. V novém vydání světového žebříčku navíc bude na čtvrtém místě nejlepší Američankou. A díky tomu teď mohla médiím s klidnou tváří říct, co si o nich myslí.