Halepová děkovala Kvitové: Po každém finále mě Petra povzbudila

- Jan Vojkůvka

Dokázala jsi to, zasloužila sis to! Sociální sítě, po vítězství Simony Halepové na French Open, zaplnila blahopřání tenistů a tenistek, včetně těch českých. Zpráva od Petry Kvitové však přeci jen znamená pro Rumunku něco víc než pouhé kamarádské poplácání po zádech. „Jsme jako rodina,“ uvedla směrem k Češce Halepová.

„Simonooo! Dokázalas to. Jsem šťastná za tebe. Užij si každý okamžik. Zasloužíš si tyhle momenty,“ napsala Kvitová na svém Twitteru, aniž by tušila, že tou dobou o ní bude mluvit i sama pařížská šampionka. Ta si totiž na českou hráčku vzpomněla a na dálku ji poděkovala za její podporu.

„Chci poděkovat hlavně Petře Kvitové,“ uvedla šestadvacetiletá Halepová. „Poslala mi několik zpráv, třeba když jsem tady prohrála loni nebo potom v Melbourne. Věřila mi. Řekla, že to určitě přijde, jenom musím pracovat dál. Jsme jako rodina,“ ocenila Rumunka velkou podporu ze strany o dva roky starší Češky.

„Gratuluji, Simono. Skvělá práce, je to zasloužené,“ přidala se k blahopřáním Rumunce Karolína Plíšková, jež rovněž patří ke kamarádkám velmi oblíbené Halepové.

Celý zápas s napětím sledovala i Barbora Krejčíková, kterou pařížské finále čtyřhry čeká v neděli. „To byl ale zápas! Gratuluji Simoně Halepové, bylo to nádherné. Dobrou práci odvedla i Sloane Stephensová. Byl to boj. Příště to bude tvoje,“ napsala.

Nebyly to ale jen české hráčky, které gratulovaly k životnímu úspěchu aktuální světové jedničku. Kupříkladu Němka Andrea Petkovicová všem připomněla jejich negativismus ohledně Halepové. „Tohle je pro všechny ty, kteří říkali, že nikdy nevyhraje grandslam.“