Moneta Czech Open: Munar slaví titul, ve finále nedal Djeremu šanci

- Petr Sumbal

Největší mužský turnaj na českém území – challenger Moneta Czech Open, je u konce. Novým šampionem ve dvouhře se stal Španěl Jaume Munar, který ve finálovém souboji porazil Srba Laslo Djereho hladce po setech 6:1, 6:3. Munar získal svůj druhý titul na tomto okruhu, naopak srbský hráč neuspěl ani ve druhém finálovém klání na prostějovském challengeru. Srb prohrál v souboji o titul také před třemi lety při střetu s Jiřím Veselým.

Očekávanému finálovému souboji předcházela exhibice v podání Jiřího Nováka a Švéda Thomase Johanssona, která byla reprízou semifinálového souboje Australian Open z roku 2002. Poté už se dostali na kurt hlavní aktéři sobotního programu, tedy Španěl Jaume Munar a Srb Laslo Djere.

Úvodní sada se hrubě nepovedla srbskému tenistovi, který si nedokázal ani jednou udržet své podání. Munar tak soustředěnou hrou získal první set za 34 minut po setech 6:1. 

I do druhého setu vstoupil lépe antukový specialista Munar, který diktoval tempo hry a po kvalitním výkonu vedl již 3:0. Djere se ještě snažil se zápasem něco udělat a dokázal i soupeře v sedmé hře brejknout. Hned vzápetí však přišel o své podání celkově pošesté a bylo hotovo. 

Munar dovedl utkání při svém podání do vítězného konce a začal slavit zisk druhého turnajového vavřínu na okruhu challenger tour. Smutným poraženým je Srb Djere, který tak neuspěl ani ve svém druhém finálovém souboji na prostějovském challengeru. Djere totiž prohrál v souboji o titul také před třemi lety, tehdy nestačil na domácího Jiřího Veselého.

„Rozhodující dneska bylo, že jsem měl dobrý začátek. Oba jsme byli ze startu dost nervózní, ale já jsem se s tím popral lépe, a proto jsem nakonec vyhrál. Snažil jsem se hrát celý zápas agresivně a i když jsem byl i v závěru trochu nervózní, tak jsem to zvládl,“ pochvaloval si po zisku titulu Španěl Munar.

Jaume Munar (ESP, 155.) – Laslo Djere (SRB, 101.) 6:1, 6:3