Strýcová přiznala: Holky nás smetly z kurtu, zaslouží si vyhrát titul

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PAŘÍŽE: Ani na čtvrtý pokus Barbora Strýcová neuspěla v semifinále grandslamové čtyřhry a o titul si tak nezahraje. Společně s Andreou Sestini Hlaváčkovou jasně podlehly páru Siniaková, Krejčíková. „Byl to pro nás i tak úspěšný turnaj, i pro mě v singlu. Musíme si z toho vzít pozitiva a těžit z toho dál. Tohle se neděje na každém grandslamu,“ řekla Strýcová, která se v singlu dostala do osmifinále.

Zkušenější Češky byly favoritkami, ale po hladkém postupu ze čtvrtfinále přišla stejně hladká porážka od mladších krajanek. Strýcová s Hlaváčkovou prohrály 3:6 a 2:6. „Holky nás smetly z kurtu a my jsme nemohly dělat nic. Takové dny jsou. Škoda, že to vyšlo zrovna na semifinále grandslamu,“ řekla po zápase Strýcová.

„My jsme neměly na nic odpověď. Holky hrály takticky výborně a rychle, dobře podávaly. Zasloužily si postoupit a zaslouží si taky vyhrát titul,“ doplnila tenistka, která ani ve svém čtvrtém semifinále grandslamu neuspěla. US Open 2014, Australian Open 2015, US Open 2017 a teď French Open 2018 – ani jeden pokus nevyšel.

I tak Strýcová bere semifinále s novou parťačkou Hlaváčkovou jako úspěch. Společně startovaly na prvním grandslamu. „Vážím si toho. Máme za sebou s Andy dohromady čtyři turnaje. Myslím, že je skvělé, co jsem zatím uhrály. Dokázaly jsme toho dost a máme před sebou další turnaje a další výzvy,“ řekla Strýcová a připomněla další nedávné úspěchy – finále v Římě a semifinále v Madridu.

I její parťačka Andrea Sestini Hlaváčková uznala, že semifinále proti Siniakové a Krejčíková už bylo nad jejich síly. „Musely bychom mít fakt hodně štěstí, abychom to dokázaly otočit. Pořád měly vedení v kapse a hrálo jim to do not. Klobouk dolů,“ komentovala zápas Hlaváčková.

„Máme za sebou ale skvělou antukovou sezonu. Vyhrály jsme semifinále nebo finále těch největších turnajů, které na antuce jsou,“ zůstávala Hlaváčková taktéž pozitivní.

Následně obě tenistky odletěly z Paříže směr Praha, kde budou chvíli odpočívat, v pátek už je ale čeká cesta do Birminghamu, kde by měly společně načít travnatou sezonu soutěží čtyřhry. Strýcová na turnaji, kde už dvakrát hrála singlové finále, samozřejmě nastoupí i do soutěže dvouhry.