Macha Lake Open: Kilnarová vybojovala finále! Zarycká obhájila deblový titul

- Jan Havlovic

Letošní ročník Macha Lake Open míří pomalu ke svému vyvrcholení. V sobotu byl na programu předposlední hrací den, behěm kterého se uskutečnly poblíž Máchova jezera semifinálové duely a finálové utkání čtyřhry. Postup do boje o singlový titul vybojovala osmnáctiletá Monika Kilnarová, která vyzvala Bulharku Šinikovovou. Ve finále čtyřhry uspěla Anastasia Zarycká s Ruskou Marfutinovou, které porazily pár Marková, Sekulicová ve třech setech.

Kilnarová vybojovala třetí letošní finále
Osmnáctiletá Monika Kilnarová (348.) předvedla na turnaji ve Starých Splavech zatím nejlepší výkon a postoupila do svého třetího finále v sezoně. Česká tenistka zdolala Bulharku Isabellu Šinikovovou (350.) po setech 7:6(3), 6:4.

Vypořádat se dokázala i s velmi nepříjemným vývojem skóre v prvním setu, ve kterém prohrávala už 2:5. Kilnarové se ovšem podařilo zvednout svou hru natolik, že dějství srovnala a dovedla až do tiebreaku, v němž vyhrála 7:3. Ve druhém setu pak byla lepší hráčkou a Šinikovová musela neustále dotahovat ztrátu brejku.

To se jí povedlo hned třikrát, ale v desáté hře byl v pořadí čtvrtý brejk Kilnarové zároveň proměněným mečbolem.

Talentovaná Češká má letos zatím padesátiprocentní úspěšnost ve finálových zápasech. O druhý titul v sezoně (první získala v řeckém Irakliu) si zahraje se Slovenkou Rebeccou Šrámkovou, která i přes dešťovou přestávku skvěle otočila zápas proti první nasazené Elice Kostovové z Bulharska. Slovenská hráčka vybojovala postup po setech 5:7, 6:4, 6:4.

Zarycká slaví deblový titul
Na turnaji ve Starých Splavech vyvrcholil turnaj čtyřhry a sobotní finálové utkání nabídlo dramatickou podívanou. Z vítězství se nakonec raduje česko-ruský pár Marfutinová, Zarycká, který porazil česko-německou dvojici Marková, Sekulicová po hodině a půl po setech 5:7, 6:1 a 10:8. Zarycké se tak podařilo obhájit na Macha Lake Open titul ve čtyřhře. V loňském roce triumfovala po boku Rumunky Andreiové. 

Semifinále dvouhry
MONIKA KILNAROVÁ (348.) [WC] – Isabella Šinikovová (BUL, 350.) 7:6(3), 6:4
Elica Kostovová (BUL, 176.) [1] – Rebecca Šrámková (SVK, 343.) 7:5, 4:6, 4:6

Finále čtyřhry
MARKOVÁ, Sekulicová (GER) – Marfutinová (RUS), ZARYCKÁ [2] 7:5, 1:6, 8:10

Macha Lake Open den po dni: 

8.6.
Macha Lake Open: Kilnarová otáčela další zápas, je v semifinále! Ve finále deblu dvě Češky 

7.6.
Macha Lake Open: Kilnarová urvala po třech hodinách čtvrtfinále, Pantůčková padla s kvalifikantkou

6.6.
Macha Lake Open: Kolodziejová bleskově postoupila, Vaňková se Zaryckou neuspěly

5.6.
Macha Lake Open: Kilnarová po obratu postupuje, návrat Hradecké skončil debaklem

4.6.
Macha Lake Open: Dvě Češky šťastnými poraženými. Šumová s Detiuc a Čechovou končí 

3.6.
Macha Lake Open: Ve Starých Splavech odstartovala kvalifikace ženské pětadvacítky


Galerie