Premiérové finále! Krejčíková se Siniakovou vyřadily zkušenější krajanky

- Jan Vojkůvka

Pikantní české derby se stalo trochu jednoznačnou záležitostí. Bez bázně a hany vlétly do utkání proti zkušenějším Andree Sestini Hlaváčkové a Barboře Strýcové mladé a talentované Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Těm se podařilo postoupit do jejich prvního grandslamového finále po výhře 6:3, 6:2!

„Super zápas. Dodržely, co jsme měly. Hrály jsme aktivně a tlačily jsme na síti. Povedlo se nám to přesně podle představ,“ radovala se po utkání Siniaková.

Krejčíková se Siniakovou se prezentovaly agresivním tenisem a vůbec se nerozpakovaly tvrdě vytloukat bloky svých soupeřek u sítě. Jejich sílu okusily Hlaváčková i Strýcová poměrně brzy i při vlastním podání. Samy se na returnu prosazovat ale příliš nedokázaly.

„Holky si zasloužily postoupit a zaslouží si vyhrát titul. My jsme neměly na nic odpověď,“ mrzelo Strýcovou. „Hrály takticky výborně a rychle, dobře podávaly. Na všechno, co jsme vymyslely, měly hned odpověď.“

Češky si k vítězství pomohly i třemi esy, což ve čtyřhře není zas tak obvyklé a plzeňským hráčkám udělily lekci z produktivity, když využily 4 z 8 brejkbolů.

„Musely bychom mít fakt hodně štěstí, abychom to dokázaly otočit. Ale jeden brejkbol byl málo, na něj zahrála Kačka skvěle,“ hodnotila Hlaváčková. „Pořád měly vedení v kapse a hrálo jim to do not. Klobouk dolů.“

K prvnímu brejku se šesté nasazené dostaly už v první hře utkání a svou výhodu ještě navýšily v koncovce první sady. Ve druhém setu pak přidaly další dva brejky a od stavu 2:2 vyhrály čtyři gemy v řadě.

„Bylo super, že jsme měly hned brejk v zádech a pak se nám hrálo lépe,“ podotkla Siniaková. „Taktiku jsme do puntíku splnily a odpovídá tomu i výsledek zápasu,“ doplnila ji Krejčíková.

Krejčíková se Siniakovou po vítězství nad druhými nasazenými vylepšily své dosavadní grandslamové maximum, kterým bylo právě semifinále z Roland Garros z roku 2016. O deblovou trofej se střetnou s japonskými tenistkami Eri Hozumiovou a Makoto Ninomijaovou.