VIDEO: Kliďas Del Potro ztratil nervy a vynadal divákům

- Jan Vojkůvka

I ti nejklidnější a nejlepší hráči dokáží mnohdy ztratit trpělivost. Juan Martin Del Potro získal v průběhu let přezdívku „něžný obr“ za to, jak se chová na kurtu i mimo něj. Ve čtvrtfinále Roland Garros toho bylo ale příliš už i na něho.

Důležitý moment ve druhém setu za stavu 4:4, Del Potro čelí brejkbolu, první servis pokazil a chystá se na druhý. Když si nadhazuje míček, někdo ho vyruší a... Argentinec udělá dvojchybu a pustí Marina Čiliče do vedení 4:5.

Zakřičení, které ho vyrušilo, mu doslova vlilo krev do hlavy a i takový kliďas, kterým Del Potro je, tentokrát nervy neudržel. Vyrazil směrem k divákům a začal si to vyřizovat s jedním z fanoušků, kterého se nakonec zeptal, kdo křičel.

„Někdo zakřičel před mým podáním a já tak udělal dvojchybu. Proto jsem se tolik naštval,“ vysvětloval později Del Potro. „Nemohl jsem najít správného člověka, ale dostal jsem se blízko k divákům a ptal jsem se, kdo to byl. Pořád jsem se snažil najít pravého viníka.“

S mávnutím ruky nakonec odešel a uklidňovat ho musel i umpirový rozhodčí. Del Potro poté vztekle praštil raketou o zem a stále pohledem kontroloval diváky u dvorce, odkud slyšel ono vyrušení.

„Nakonec ale to byla moje chyba. Publikum bylo úžasné a já se prostě nedokázal soustředit na daný moment,“ říkal poté již mnohem klidnější.

Jak by také ne, poprvé od roku 2009 se probojoval do semifinále, když Marina Čiliče porazil 7:6(5), 5:7, 6:3, 7:5. A na epizodu s fanoušky může zpětně nahlížet už spíš s úsměvem.